RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 29. detsember 2016

MATTI ILVES: VALITSEJAD JA RAHVAS

Valitsejad, kes on kaua võimu juures olnud, käivad alla ja hakkavad rahva tagant varastama. Eestsist võime siin tuua kujuka näite tervest osariigist - Rehformierakond, IRL ja pealinnast Tallinnast Keskerakonnast. Kõik see läheb ka tänapäeval nii, nagu on täheldatud juba ajaloos.

Hästi kirjutab sellest allakäigust teadlane Carl Sagan oma raamatus "Deemonitest vaevatud maailm", üks tsitaat:

"Jefferson uuris ajalugu [Thomas Jefferson: 13.aprill 1743 ... 4.juuli, 1826]  - ja mitte järeleandlikku ja turvalist ajalugu, mis ülistab neie aega või maad või etnilist rühma, vaid tõeliste inimeste tõelist ajalugu, mis räägib meie tugevuse kõrval ka meie nõrkustest. Ajalugu õpetas talle, et rikkad ja vägevad hakkavad kohe varastama ja rõhuma, kui võimaluse leiavad.
Ta kirjeldas Euroopa valitsusi, mida ta Ameerika saadikuna isiklikult tundis. Valitsemise ettekäändel, ütles ta, olid nad oma rahvad jaganud kaheks klassiks: huntideks ja lammasteks. Jefferson õpetas, et iga valisus käib alla, kui valitsejad on omapäi jäetud, sest valitsejad kasutavad - valitsemise kui sellise kaudu - avalikku usaldust kurjasti. Ta ütles, et ainsad mõistlikud võimukandjad on inimesed ise."

Nii, siit selgub, et rahval tuleb võim võtta enda kätte! Täpselt seda eemärki teenib SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks algatatud kampaania allkirjade kogumiseks ning rahvaalgatuse taastamiseks:
https://rahvahääletus.ee/
Samuti sisaldab EKRE programm seda, väljavõte: "Seadustame rahvaalgatuse võimaluse. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku allkirjastab eelnõu, peab Riigikogu hakkama seda menetlema. Juhul, kui vähemalt 25 000 kodanikku vaidlustab Riigikogu otsuse, tuleb antud küsimuses korraldada referendum."

Meil on siiski jõude, kes usaldaksid rahvast langetama kõige tähtsamaid otsuseid. Aga võimuerakonnad petavad meid, sest ei taha loovutada isegi terakest enda ainuvõimust ja sellega kaasaskäivast korruptsioonist. Täpselt samasugune on ka olukord Euroopa Liidus, korruptsiooni lokkamisest seal lugege SIIT.

1 kommentaari:

Anonüümne 30. detsember 2016, kell 00:36  

Seda kõike on armas lugeda, kuid -kas mitte ka keskerakond ei laulnud sama laulu, kui istus opositsioonis?Ja nüüd -olles võimul, ei kuule me enam jutte ei rahvaalgatuse taastamisest, ei e-valimiste lõpetamisest. Kuidas saab olla kindel, et EKRE ja muud sarnased ühendused ei käitu võimule saades samuti? Kas peaksime arvama, et ajaloos paljutuntud valitsejate hukkamised rahva poolt on ainus tee??



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP