RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 14. detsember 2016

Toidupanga juht: tööpuudus ja vaesuspalgad jätavad lasterikkad pered nälga

"Eestis elab suhtelises vaesuses 280 000 inimest, absoluutses vaesuses 80 000. Toimetulekutoetus on maksimaalselt 130 eurot, elu Eestis on aga päris kallis ja need inimesed ei tule selle rahaga toime," lausus Eesti Toidupanga juhataja Pieter Boerefijn Tallinna TV uudistesaates "Täna+".

Boerefijn tõdes, et Eestis on piirkondi, kus ei jätku kõigile tööd või on inimeste töötasu niivõrd väike, et nad ei suuda sellest äraelada. Sellepärast ongi toiduabi vaja. "Inimesed satuvad mõnikord ka kriisiolukorda. Nad ei vaja kogu oma elu toiduabi, vaid paar kuud või pool aastat. Keeruline ja raske on toime tulla suurtel peredel, kus on väikesed lapsed. Lapsi ei saa ju jätta piisava ja tervisliku toiduta. Toidupank on väga vajalik."

Seda, et toidupanga tegevus on vajalik, tõestavad ka Boerefijn toodud näited mujalt maailmast. "Ameerikas töötavad toidupangad juba 50 aastat ja on väga edukad. Ka Saksamaal, mis ei ole vaene riik, on 1000 toidupanka, Hollandis 150. Toidupangad on igal pool maailmas. Minu töö on ainult organiseerida ja näen kui hästi see töötab. Toitu, mida tootjad, supermarketid ja maaletoojad ei jõua ära müüa, on väga palju. Meie töö on leida vabatahtlikud ja raha ning organiseerida üleliigne toit sinna, kus seda on puudu ja väga vaja."

Boerefijn on Eestis toidukogumisega tegelenud seitse aastat. Ta rõõmustas selle üle, et igal aastal lööb ettevõtmises kaasa rohkem kauplusi ja vabatahtlikke, ka suureneb eestlaste lahkus. "Esimesel aastal saime 5000 ühikut toiduaineid, eelmise aasta detsembris kahe toidukogumispäevaga 45 000 kg. Tänaseks teavad juba väga paljud inimesed toidupanka ja mõistavad selle vajadust. Paljud on nõus meie tegevust toetama."

Tänavu kogub toidupank toiduaineid 10.- 11. detsembrini. Ettevõtmist saab rahaliselt toetada läbi annetuskeskkonna "Ma armastan aidata" või toidupanga kodulehe kaudu. "Üle Eesti tegutseb 14 toidupanka, lisaks on laod ja kaubikud. Meil on alati kulud, kuna vajame toidu kokkukorjamiseks ja abivajajateni viimiseks transporti," selgitas Boerefijn.

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/toidupanga-juht-toopuudus-ja-vaesuspalgad-jatavad-lasterikkad-pered-n181231

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP