RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 25. jaanuar 2017

Die Welt: Trumpi vastu võitlemiseks tuleb olla “multikultuursem ja homoseksuaalsem”

 
"Mitmekesised" inimesed Berliini homoparaadil ennast näitamas. Foto: Stefanie Loos, Reuters/Scanpix

Suurim Saksa “kvaliteetleht” Die Welt teatas peatoimetaja sule läbi, et USA uue presidendi Donald Trumpi vastu võitlemiseks tuleb olla multikultuursem ja homoseksuaalsem (saksa k. schwuler).

Oma sõjakas juhtkirjas lendu lastud sõna “schwuler” pidas Ulf Poschardt küll hiljem paremaks väljendi “loovam” vastu välja vahetada, kuna reaktsioon lugejate poolt oli liiga laialdane ja negatiivne.
Oma kirjatükis kinnitab Poschardt, et sakslastel tuleb Donald Trumpile vastu seista, kuna too ohustab globaliseerumise süsteemi, millest Saksamaa suuresti kasu on saanud.
“Kantsler Angela Merkel ja tema kabinet on teinud õigesti, propageerides, populariseerides [globaalpoliitikat] ja osaledes globaalpoliitikas [keset seda] karmi poliitilist võitlust,” kirjutas toimetaja.
Ta toonitas, et see on sakslaste jaoks hea, kui kogu maailmas levivad neoliberaalsed globalismiideed.
“Globaalse jõukuse jagamine otsustatakse tulevikus USA poolt agressiivselt nende kasuks, kui me vastu ei pane ega saa paremaks, julgemaks, püüdlikumaks, innovaatilisemaks, vabamaks, avatumaks, homoseksuaalsemaks (schwuler) ja multikultuursemaks,” kõlas toimetaja originaalsõnastus.
 Juhtkirja esialgne saksakeelne sõnastus. Foto: ekraanitõmmis

“Miks tuleb Trumpi puhul schwuler olla?” tahtis üks lugeja teada. Toimetaja viitas viimases hädas Richard Florida teesile raamatust “The Rise of the Creative Class”, kus see sõna olevat seostunud pigem loovusega.
Selle peale sai omakorda pahakseks veebilehekülg Queer.de, mis pidas taolist taganemist alandavaks ega suutnud samuti mõista, miks uus sõna ei võinuks olla “sallivam” või “mitmekesisem.”

Allikas: http://objektiiv.ee/die-welt-trumpi-vastu-voitlemiseks-tuleb-olla-multikultuursem-ja-homoseksuaalsem/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP