RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. jaanuar 2017

Uusaastatervitus Rahvuslaste Tallinna Klubi pooldajatele

Head uut aastat Rahvuslaste Tallinna Klubi (lüh. RTK) pooldajatele kogu maailmas!

2017. aasta tuleb igal juhul lootusrikkam kui eelmine. Põhjus: 2016. aastal juhtus maailmas nii mõndagi, mida varem keegi ei uskunuks juhtuvat. Kuid mis veelgi tähtsam: tegu on osadega protsessist, mida enam peatada ei saa, ammugi siis veel tagasi pöörata.

Jõujooned nii Eestis kui maailmas on muutunud. Ja jätkavad muutumist, seda rahvustekahjustajate ja -hävitajate kahjuks. Tõsi, see toimub tasapisi, mitte suure pauguga, kuid toimub sellegipoolest. Seni veel rahvustekahjustajate mõju all olev õukonnaajakirjandus (= nn. peavooluajakirjandus) püüab näidata jõujoonemuutusi väiksemana kui need tegelikult on, ent lõputult ei saa tegelikkust eirata temagi. Nüüdisajal, mil inimesed reisivad palju ning oskavad teavet hankida muudestki kanalitest, veel eriti. Ja 2016. aasta lõpukuud näitasid, et õukonnaajakirjanduse tegelikkusteirava hoiaku murenemisest ongi juba esimesi, lootustandvaid märke.

Silmad avanevad üha suuremal osal inimestest. Ka neil, kes seni eelistasid käituda pead liiva alla peitva jaanalinnuna, järgides põhimõtet „kui ma probleemi ei märka, siis järelikult pole seda olemaski!”.

RTK on aidanud inimestel silmi avada juba oma asutamisest (2009. a.) peale, korraldades teadmishimulistele koolitusi: rahvuslaste suve-, sügis-, talve- ja kevadkoole. Selle ajaga on vahendatud suur hulk teavet, mis aitab inimesel nüüdismaailmas paremini orienteeruda ja seoseid märgata, taas oma elu peremeheks saada.

RTK-l on aga endalgi veel palju õppida. Ikka selleks, et olla teenäitaja auväärse rolli vääriline. RTK on oma arvulisele väiksusele (u. poolsada liiget) vaatamata saavutanud nii mõndagi (küsimus: kui palju on eesti keelemaailmas teisi sama suuri kodanikuühendusi, mis oma rahaga suutnud juba viis aastat kuust kuusse välja anda üleriiklikku ajalehte?), kuid veelgi rohkem on teha. Selleks tulebki vabaneda kõigest, mis takistab arenemist. Sestap kujuneb 2017. aasta ka RTK-le endale oluliste muudatuste aastaks, korraloomisaastaks.

2009. aastal asutatud klubi on nüüdseks juba seitsme ja poole aastane. Selles vanuses inimesel on lasteaialapsepõli juba möödas, algab koolilapsepõli. Too esitab aga juba hulga suuremaid nõudmisi kui esitas eelnev eluetapp. Lapsikused, rumalused, mis lubatud lasteaialapsele, pole enam lubatud koolilapsele, vaid tuleb jätta sinna, kus on nende õige koht – minevikku. RTK puhul on selleks siis näiteks nn. piketiusk – veendumus, et piketeerimine päästab maailma: kui innukalt piketeerida, siis hakkab võimuritel piinlik ja nad teevadki seda, mida piketeerijad tahavad.

Nõrkustest vabanedes tugevneb nii üksikisik kui ka organisatsioon ning suudab sellisena pürgida oma eesmärkide poole senisest veelgi kiiremini, veelgi tõhusamalt. Seda tasub meeles pidada nii RTK liikmeil, pooldajail kui üldse kõigil, kes peavad end isamaaliselt meelestatuks. Siis ei jää ka lõplik võit tulemata, vaid saabub sama vääramatult kui kehtivad kõik loodusseadused.

Jõudu võiduks uuel aastal!

Tõnu Kalvet
Tallinnas, 2. jaanuaril 2017

Allikas: http://www.rahvuslasteklubi.org/tallinn/index.php/eesti/12-artiklid/218-uusaastatervitus-rahvuslaste-tallinna-klubi-pooldajatele

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP