RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. jaanuar 2017

MATTI ILVES: MULTIKULTUURSUS SOOMES EDENEB MITMEL TASAPINNAL

Ametlik Soome edendab multikultuursust mitmel tasapinnal, lisaks pagulaste sisseveole. Soome on asunud välja andma mitmeid mälestusmünte nn. riigi või õigemini osariigi 100. aastapäevaks.

Nendest paelub meie tähelepanu vaid ühe mündi kujundus. 10.€ hõbemünt on kujundatud kooliõpilaste Sarah Peltomäki ja Jennifer Tuomisto poolt. Nad olid väga üllatunud ja rõõmsad kui nende kavand väljavaliti.
Kavand oli sündinud koolitunnis, ning kujutab kahte seotud kätt, üks on must (oksüdeeritud hõbe on küllalt tume) ja teine valge. Sellega taheti ütelda, et Soome ei ole rassistlik riik.

Paistab, et Soome koooliõpilastele pakutav propaganda ei erine eriti meie omast. Need vaesed õpilased arvavad tõsimeeli, et nende kodumaa võib olla rassistlik ja selle vastu tuleb võidelda.
Tegelikult tänapäeval ei saa olla ükski riik rassistlik, rassistlikud võivad olla vaid mingi osa seal elavaid kodanikke. Riigi või rahva kuulutamine rassistlikuks või lausa fašistlikuks on vaid vasakliberaalide loll propaganda, mida jäävad uskuma vähesed, eestlased on ka seda kogenud.

Näiteks ei saa inimest kuulutada rassistlikuks vaid sellepärast, kui ta ei taha, et tema kodumaale veetakse EL poolt elama teistest rassidest inimesed. Tavaliselt suhtub selline inimene täiesti tolerantselt erinevatesse rassidesse.

Kasutatud allikas: http://www.aamulehti.fi/kotimaa/mita-mielta-olet-suomi-julkaisi-tallaiset-juhlarahat-sadan-vuoden-kunniaksi-24179276

NB! Näide veel ühest valdkonnast: Sephora Ikalaba on "Miss Helsinki 2017", oli ka ainus mustanahaline osavõtja. Nii, et multikulti teeb ka siin tänu alandlikele žüriiliikmetele võidukäiku, nad võisid karta ka rassimisüüdistust, kui musta ei vali.


1 kommentaari:

Anonüümne 8. jaanuar 2017, kell 18:54  

Rassismisüüdistuse foobia.
Kas läheb selleni, et kui soomlanna ei lähe mustale mehele, jääb kannatama rassismisüüdistuse hirmu alla ?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP