RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 22. jaanuar 2017

Euroopa rahvusmeelsed liidrid kuulutasid Saksamaal rahvaste ärkamist

Geert Wilders, Frauke Petry, Harald Vilimsky, Marine Le Pen ja Matteo Salvini pressikonverentsil. Foto Roberto Pfeil, AFP/Scanpix

Euroopa rahvusmeelsete poliitiliste jõudude esindajad kohtusid laupäeval, 21. jaanuaril – päev pärast USA presidendi Donald Trumpi ametisse astumist – Saksamaal Koblenzis, et arutada vaba Euroopa tulevikku.

Peavoolumeedias rutiinselt “paremäärmuslasteks” (far-right) või “parempopulistideks” (nii näiteks ERR) tituleeritud liidritest osalesid kohtumisel Prantsuse Rahvusrinde juht Marine Le Pen, Hollandi Vabaduspartei esimees Geert Wilders, Matteo Salvini Itaalia Põhjaliigast, Austria Vabaduspartei peasekretär Harald Vilimsky ja erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) liider Frauke Petry.
Tegemist on poliitiliste jõududega, mida iseloomustab ühelt poolt euroskeptitsism, establishment’i- ja immigratsioonivastasus ning teiselt poolt usk tugevatesse ja vabadesse rahvusriikidesse.
“Lääne inimesed on ärkamas. Nad heidavad endalt poliitilise korrektsuse ikke,” kõneles Geert Wilders.

Ka Marine Le Pen rõhutas, et aastast 2017 saab “Mandri-Euroopa rahvaste ärkamise aasta”. Prantsuse Rahvusrinde liidri sõnul on kadumas senine ja tärkamas uus maailm.
“Me kogeme praegu rahvusriikide naasmist,” ütles Le Pen, kellest võib saada eeloleval kevadel Prantsusmaa järgmine president.

Siiski on rahvusmeelsete jõudude seas ka poliitilisi erinevusi. Näiteks üks AfD juhtidest, Georg Pazderski, peab oma erakonna koostööd Prantsuse Rahvusrindega problemaatiliseks, sest tegemist on vasakpoolse jõuga: “Rahvusrinne on sotsialistlik partei.”

Kohtumise korraldas Euroopa Parlamendi väikseim fraktsioon, Rahvaste ja Vabaduste Euroopa.
Mitmeid juhtivaid Saksa peavoolumeedia väljaandeid kohtumisele ei lubatud.
Pühapäeval toimub Koblenzis AfD kongress. Libauudiste levitajad pole ka sinna oodatud.

Allikas: http://objektiiv.ee/euroopa-rahvusmeelsed-liidrid-kuulutasid-saksamaal-rahvaste-arkamist/

2 kommentaari:

ati 22. jaanuar 2017, kell 17:53  

“Mandri-Euroopa rahvaste ärkamise aasta”????
Tavainimene on ammu ärkvel, aga tal pole kunagi võimu midagi muuta.

maks 23. jaanuar 2017, kell 19:38  

Kes esindas seal Eestit? Kes?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP