RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 26. jaanuar 2017

MATTI ILVES: KAOB EMAKEELNE KOOLIHARIDUS

Ainult eestikeelne kooliharidus on määratud nüüd kaduma, sellest teatas ETV "Aktuaalses Kaameras" 14. jaanuaril 2017 aastal. See paistab nüüd olema otsustatud asi ja meil tuleb loobuda emakeelsest haridusest, eesti keele positsiooni nõrgenemisest kirjutasin SIIN.

Asutamisel on Tallinna avatud kool, esialgu on see mõeldud pilootprojektina erakoolis, kuid on juba teatatud, et edaspidi muutub see kohustuslikuks enamuses munitsipaalkoolides.
Selles koolis hakkavad õppima koos eesti- ja venekeelsed lapsed ühistes klassides ja õppetöö toimub kakskeelselt eesti ja vene keeles, õpetajad on samuti eestlased ja venelased. Õpetajad viivad läbi koolitunde vaid enda emakeeles, seega peaks toimuma kahepoolne keelekümblus. Eestlastest õpilased allutatakse siis samuti keelekümblusele, siiani kehtis see ainult vene keelt emakeelena rääkivatele lastele. Nüüd paistab, et ei tohi olla mingit vahet põlisrahvusest õpilastel ja siia veetud immigrantide järglastel ja põhiseaduses sätestatud eesti keel riigikeelena uutes oludes ei kehti.

Lisaks veel ka inglisekeelne õpetus, kuid seda vaid muusika ja liikumise tundides.

Nüüd peab ütlema, et hüvasti emakeelne haridus Euroopa Liidu Eesti nimelises osariigis! Seega meid ootab kolm riigikeelt, nagu oli kaugel tsaariajal. Prügikasti visatakse ka kogu meie esiisade võitlus emakeelse hariduse eest.
_______________
Lugege lisaks venelaste integratsioonist, SIIN.

2 kommentaari:

kingoftheworld 26. jaanuar 2017, kell 17:47  

mida kuradit...kuidas nii teha tohib..eesis peaks jääma ikkagi eestikeel ja ei teist muud keelt...kui peaks kolima võõrasse riiki siis peaks ka seal nõudma sama et räägitaks minu keelt..mida te tainapead õige mõtlete.tulge mõistusele ja ärge hävitage eestit niimoodi..taina kari ikka küll....

Anonüümne 26. jaanuar 2017, kell 21:49  

Unustagu ära!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP