RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 26. jaanuar 2017

Konservatiivne Rahvaerakond juhib arupärimisega tähelepanu riigi vastutustundetule käitumisele Rail Balticu projektis

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon esitas kolmapäeval majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile arupärimise Rail Balticu tasuvusuuringute ja kavandatava lepingu kohta.

Fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas juhib tähelepanu, et Rail Balticu kokkulepe, mida valitsus kavatseb 31. jaanuaril allkirjastada, fikseerib siduvalt Eesti kohustused ja sätestab, et Rail Baltic tuleb lõpuni ehitada isegi juhul, kui projekti pikaajalist rahastamist ei ole võimalik tagada.

“Samas valmib Ernst & Youngilt tellitud tasuvusuuring alles aprillis ja täiesti lahtine on Euroopa Liidu rahastus järgmisel perioodil. Samuti meie enda võime EL-i rahastuse puudumisel või vähenemisel lepingu kohustusi täita. Kust tuleneb valitsuse hulljulgus võtta ilma pädeva tasuvusuuringuta Eestile selliseid vastutustundetuid kohustusi,“ sõnas Põlluaas, lisades, et eelmise, 2011. aasta AECOM-i tasuvusuuringu tulemused on korduvalt ümber lükatud.

Põlluaasa sõnul soovib fraktsioon selgitust, kust tuleb summa 800 miljonit, mida Balti riigid olevat kohustatud projektist lahkumise korral hüvitama. “Mida on nii suure raha eest tehtud ja kes on andnud volitused selleks, et projekti peatada enam ei saa, isegi kui parlament pole seda ratifitseerinud,” sõnas ta.
UU

Allikas: http://uueduudised.ee/majandus/konservatiivne-rahvaerakond-juhib-aruparimisega-tahelepanu-riigi-vastutustundetule-kaitumisele-rail-balticu-projektis/

1 kommentaari:

lollidemaahääl 26. jaanuar 2017, kell 19:13  

Keegi on teinud lepingu ja andnud volitused, pole oluline kes, et eestlased ise Siberisse minema tõmbaksid ja oma maa, kellele vaja, tühjaks jätaksid, "seda ei saa enam keegi muuta ega peatada, sest leping on tehtud ja kõik ülejäänud on salajane -- riiklik hullumeelsus meie aja elunormiks.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP