RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. aprill 2018

Andro Roos: Alati tuleb olla radikaalne ehk tungida probleemi juurpõhjuse juurde.

Näiteks täna ei ole küsimus mitte selles, et keegi on Rail Balticu poolt või vastu. Vale on juba see riigiseltskonna mõttelaad, et kui tänane sundvõõrandamise regulatsioon ei luba riigiseltskonnal nii kiiresti ja efektiivselt maid sundvõõrandada (ja ei lubagi, sest sundvõõrandamine võib täna kehtiva seaduse alusel toimuda ainult üldistes huvides, Rail Baltic on aga kitsalt ühe äriseltskonna erahuvi, järelikult sundvõõrandada ei saa ega tohi), järelikult võtame ametiseisundit kuritarvitades vastu sobiva seaduse.

Või Tartu tselluloositehas. Ei ole vahet, kas olla selle poolt või vastu, aga täna kehtiv planeerimisseadus lihtsalt ei võimalda sellise objekti rajamiseks algatada riigi eriplaneeringut. Lihtsalt ei võimalda ja kõik. Sobiv võiks olla asja lahendamine mõne muu planeeringuga, aga jällegi - riigiseltskond on leinud, et kui asi puudutab nende kitsaid huve, siis nende enda kehtestatud seadused nende jaoks ei kehti.

Enne kui üldse meie riigis midagi edasi teha, tuleb nii rahval kui riigiseltskonnal vaadata peeglisse ja tunnistada, et kaksikmoraal ja silmade sulgemine kaksikmoraali ees on see mürk, mis meid vaikselt, aga kindlalt välja suretab. Kui me seda mürki endast välja ei saa, siis pole ühelgi suurel ega väikesel arendusel mingit mõtet. Samuti pole mõtet kellegi arvamusavaldustel nendes küsimustes.

Valetamine ja endale valetada laskmine tuleb lõpetada.

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP