RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 20. aprill 2018

Erakondade populaarsusuuring: EKRE on rahvuskonservatiivse tiiva kindel liider

Turu-uuringute AS küsitluse järgi on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond rahvuskonservatiivses segmendis kindel liider. IRL ja Vabaerakond jäävad alla valimiskünnise.
EKRE-t toetas aprillis 14 protsenti, mida on protsendipunkti võrra rohkem kui märtsis (13 protsenti). Sisulisel on EKRE kinnistanud end kolmanda suurima jõuna Eesti poliitikas.

Võimupartei Isamaa ja Res Publica Liidu käsi käib kehvasti – erakonna toetus oli aprillis alla künnise – neli protsenti – , mis tähendab, et praeguse seisuga IRL Riigikokku enam ei pääseks. Märtsis oli IRL-il toetajaid viis ja veebruaris kuus protsenti. Vabaerakonda toetas aprillis kolm protsenti, sama palju kui märtsis.

Liberaalse ja brüsselimeelse Reformierakonna toetus kerkis aprillis 33 protsendile, mis on kahe protsendipunkti võrra parem kui märtsis ning kuue protsendipunkti võrra parem tulemus kui veebruaris. Ilmselt on muutus seotud partei juhivahetuse ja poliitiliselt süütu Kaja Kallase “mesinädalatega”. Populaarsuselt teine erakond on Keskerakond 26 protsendise toetusega, peaministripartei toetus kuu varasemaga võrreldes ei muutunud.
Sotsiaaldemokraatlik erakond on toetust veelgi kaotanud ning nende poolt annaks nüüd hääle ainult kuus protsenti neist vastajaist, kes oma eelistust väljendasid. Kuu varem oli sotsiaaldemokraatide toetus kümme ja kahe kuu eest kaheksa protsenti. Parlamendiväline roheline erakond püsib kolm protsendi peal.

Turu-uuringute AS küsitles 4. kuni 16. aprillini ERR-i uudistetoimetuse tellimusel näost-näkku meetodil 1007 inimest nende kodudes. Küsitlusperioodi sisse jäi Vabaerakonna plakatikampaania, korruptsiooniskandaal Tallinna Linnatranspordi AS-is, Jevgeni Ossinovski lubadus ministriametist lahkuda, riigieelarve strateegia paikapanemine ning Reformierakonnale uue juhi ja juhatuse valimine.
Uuringutulemustes on esitatud nende vastajate osakaal, kes omasid poliitilist eelistust. See muudab uuringutulemused võrreldavaks riigikogu valimiste olukorraga. Nende kodanike osakaal, kes kas ei oska oma eelistust öelda, ei toeta mitte kedagi või keeldub oma eelistust avaldamast, on taas kasvanud sama suureks, kui see oli veebruaris – 35 protsendile. Märtsis oli nende osakaal 29 protsenti. 1000 inimese küsitlemisel ei ületa maksimaalne viga ±3,10 protsenti.

Allikas: http://uueduudised.ee/uudis/eesti/erakondade-populaarsusuuring-ekre-on-rahvuskonservatiivse-tiiva-kindel-liider/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP