RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 18. aprill 2018

Macron võrdles poliitilist lõhenemist Euroopas kodusõjaga

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kõnelemas Euroopa Parlamendis. Foto: Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus oma esimeses Euroopa Parlamendi ees peetud kõnes üles kaitsma liberaalset demokraatiat Euroopas, kus tema hinnangul näib olevat puhkenud lausa kodusõda ning pead tõstavad rahvuslik isekus ja illiberaalsus.

“Euroopas näib olevat teatav kodusõda: rahvuslik isekus ja negatiivsus näivad võitu saavat sellest, mis on meid kokku toonud. Illiberaalsus tundub kütkestav ja see muudkui kasvab,” nentis Emmanuel Macron.

“Me peame tulevikus võitlema, et kaitsta oma ideaale … See on demokraatia, mis austab iga üksiku vähemuse põhilisi õigusi, seda oli kombeks nimetada liberaalseks demokraatiaks, ja ma kasutan seda terminit sihilikult. Surmatendentsid, mis võivad juhtida meie mandri sügavikku, natsionalismi, vabadusest loobumiseni: ma lükkan tagasi mõtte, et Euroopa demokraatia on tunnistatud suutmatuks,” kõneles Macron.

“Ma ei taha kuuluda uneskõndijate põlvkonda, ma ei taha kuuluda põlvkonda, kes on unustanud omaenda mineviku,” deklareeris Prantsusmaa riigipea.
Macron kaitses kirglikult ka USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa raketilööke Süüria pihta, küsides, kas oleks pidanud lihtsalt istuma ja ütlema, et inimõigused ja printsiibid on eurooplaste jaoks ja reaalsus teiste inimeste jaoks. “Ei, ei!” hüüdis Macron.

Prantsuse president pälvis oma kõnega Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri südamliku tänu.

Allikas: http://objektiiv.ee/macron-vordles-poliitilist-lohenemist-euroopas-kodusojaga/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP