RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 14. aprill 2018

Varro Vooglaid: Soovitan tungivalt vaadata-kuulata viimati eetris olnud ERR-i saadet "Välisilm"

Soovitan tungivalt vaadata-kuulata viimati eetris olnud ERR-i saadet "Välisilm", kus käsitleti (alates 24. minutist) Ungari valimiste temaatikat. Nii propagandistlikku ja häbitult kallutatud käsitlust ei ole juba jupp aega kuulnud.

Ainuüksi asjaolu, et saates sai eksperdina pikalt sõna ei keegi muu kui Sorose fondi pikaaegne juht, Mall Hellam, räägib enese eest. Teisele poolele (nt Ungari suursaadikule) aga üldse sõna ei antud ja ka saatejuht ise tagus palli õhinal tühja väravasse.

Igal juhul on siin materjal, mida saaks väga edukalt ülikoolis kasutada näidismaterjalina selle kohta, kuidas ei tohiks ajakirjandust teha. Saatelõik on otseselt ja jämedalt vastuolus ERRi enda poolt ajakirjanduse heas tavas sõnastatud põhimõtetega, millest on allpool välja toodud vaid mõned punktid:

– "Sündmuste või protsesside kajastamisel tuleb arvesse võtta kõiki nendega seonduvaid asjaolusid ja kuulata tingimata ära kõik osapooled – see seondub ajakirjandusliku objektiivsuse põhimõttega."

– "Uudiste- ja päevakajasaadete ajakirjanikud ei tohi kasutada väljendeid või võtteid, mis annaks aluse kahelda nende erapooletuses."

– "Sõltumatus tähendab, et töötajad, eriti ajakirjanikud, peavad oma tegevuses vältima kõike, mis võib tekitada õigustatud kahtlusi ERRi erapooletuses. Töötajate tegevus ja käitumine ei tohi avalikkusele jätta muljet, et töötaja isiklikult või ERR on allutatud mõne huvigrupi survele. Surve võib-olla kas ideoloogiline, poliitiline, majanduslik, usuline või kultuuriline."

– "Erapooletuse ja tasakaalustatuse nõue tuleneb eelkõige sellest, et ERR peab oma saadetes, programmides ja muudes meediateenustes tagama ühiskonnas toimuvate protsesside kajastamise sõltumatult, objektiivselt ja mitmekülgselt, et seeläbi toetada avalikku demokraatlikku arutelu. Tasakaalu ja erapooletuse saavutamiseks peab ERR kindlustama võimalikult avara erinevate nägemuste ja arvamuste skaala.

Positiivse poole pealt on tänuväärne, et ERR ise näitab üha laiemale ringkonnale oma tõelist palet, tegutsedes mitte uudiste-, vaid propagandakanalina. Fakt on aga see, et maksumaksjate raha eest tegutsev ja hiiglaslikke ressursse kaustav ERR ei tohiks sellisel viisil tegutseda.
https://etv.err.ee/v/c714387f-ffdb-4b80-8c43-5b5a85340f43

Allikas: Facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP