RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. aprill 2018

USA andis Süüria pihta löögi, Venemaa ähvardab “tagajärgedega”

 Rakett Damaskuse kohal. Foto: Scanpix

Laupäeva varahommikul andis USA koos oma liitlaste Suurbritannia ja Prantsusmaaga Süüria valitsuse militaarobjektide pihta “ühekordse” raketilöögi. Venemaa saadik Washingtonis teatas seepeale, et kõnealune rünnak “ei jää tagajärgedeta” ning et “Venemaa presidendi solvamine on vastuvõetamatu ja lubamatu”.

Pentagoni teatel ei informeeritud venelasi eelnevalt rünnaku sihtmärkidest, milleks olid Damaskuse lähistel asuv ja keemiarelvade arendamisega seotud teaduskeskus, Homsi provintsis asuv keemiarelvade ladu ja üks teine ladu koos juhtimiskeskusega.
Kui aasta tagasi tulistati Süüria pihta 59 raketti, siis sedakorda rohkem kui 120.
Süüria riigitelevisioon väitis, et valitsusväed tulistasid alla rohkem kui tosinajagu rakette.
USA kaitseminister James Mattis ütles, et seekordses rünnakus hävitati Süüria sõjalist võimekust poole rohkem kui aasta tagasi.

President Donald Trumpi sõnul ollakse valmis jätkama õhulööke Süüria vastu seni, kuni keemiarünnakud lõpevad, kuid Ühendriigid ei taotle alalist kohalolekut Süürias.
Samas ei ole ükski riik siiani esitanud tõendeid, kes väidetava keemiarünnaku toime panid. USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa on süüdistanud “Süüria režiimi”, Venemaa aga organisatsiooni Valged Kiivrid ja Londonit.

Raketilöögid Süüria pihta ei olnud ÜRO poolt sanktsioneeritud.
Venemaa saadik Ameerika Ühendriikides Anatoli Antonov reageeris Facebookis avaldusega, milles asetatakse vastutus Washingtonile, Londonile ja Pariisile ning öeldakse, et Venemaa presidendi solvamine on vastuvõetamatu ja lubamatu.
“Meid ähvardatakse taas. Me hoiatasime, et taolised aktsioonid ei jää ilma tagajärgedeta,” kirjutas Antonov, jättes täpsustamata, kuidas Venemaa rünnakule vastab.
Tema sõnul pole USAl kui suurima keemiarelvade arsenali omanikul moraalset õigust teisi riike süüdistada.

Alles eile teatas Venemaa, et neil on “ümberlükkamatud tõendid” selle kohta, et 7. aprillil Douma linnas väidetavalt toimunud keemiarelvarünnak, milles lääneriigid süüdistavad Süüria valitsust, oli Suurbritannia osalusel lavastatud pettemanööver sõjalise sekkumise õigustamiseks.
Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnul pidid Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni eksperdid jõudma täna Douma linna väidetava rünnaku toimumise kohale tõendeid koguma ja hindama.

Allikas: http://objektiiv.ee/usa-andis-suuria-pihta-loogi-venemaa-ahvardab-tagajargedega/



0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP