RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 27. aprill 2018

Riigikohus otsustas toetada kooseluseaduse läbisurujate näotut mängu

Lgp Matti Ilves!

Võib-olla panite tähele, et mõne nädala eest tegi Eesti Vabariigi kõrgeim kohus ehk riigikohus määruse, milles asuti seisukohale, et kooseluseadus jõustus 2016. aasta 1. jaanuaril hoolimata sellest, et seaduse enese kohaselt pidi see nimetatud kuupäeval jõustuma "koos rakendusaktidega":
 
 
Minu kindla veendumuse kohaselt on riigikohtu otsus selgelt meelevaldne ja eelnevalt osutatud seisukoht põhjendamatu. Teatavasti suruti kooseluseadus 2014. aasta oktoobris läbi ilma rakendusaktideta, mida ei ole siiani vastu võetud – seega on olnud loogiliselt võimatu ka seaduse jõustumine "koos rakendusaktidega".
 
Selle tõsiasja esiletoomiseks ja selgitamiseks kirjutasin omapoolse kommentaari, mille avaldasin algselt meie portaalis Objektiiv ja seejärel ka ERRi portaalis:
 
— Objektiivis: http://objektiiv.ee/riigikohtu-otsus-tunnistada-kooseluseadus-kehtivaks-on-meelevaldne/

Nagu ma oma kommentaari lõpus toonitasin, ei seondu probleem kokkuvõttes mitte ainult konkreetse riigikohtu määruse ega ka kooseluseaduse jõustumisega, vaid kohtusüsteemi usaldusväärsusega laiemalt.

Kui isegi riigikohus (eesotsas riigikohtu esimehe ehk Eesti esikohtunikuga) langetab otsuseid lähtudes pigem võimuringkondades domineerivatest ideoloogilistest ja poliitilistest huvidest kui ausameelsest ja loogilisest õiguslikust arutlusest, siis on meil õigusriigi seisukohast tegu väga tõsise probleemiga.

Kahjuks on riigikohus kirjutanud kooseluseaduse läbisurumise valede, pettuste ja manipulatsioonide näotusse saagasse järjekordse peatüki. Loodan, et minu kommentaari avaldamine ERRi portaalis aitab sellele probleemile laiemat avalikku tähelepanu tõmmata.

Palun levitage minu kommentaari ka oma sõprade ja tuttavate seas, et info jõuaks võimalikult paljudeni. 
 
Teid tervitades
 
Varro Vooglaid
Juhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP