RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 20. september 2018

Euroopa Liidus läheb pinevaks: Poola lõi ühisrinde Ungari kaitseks

Poola lõi täna ühisrinde Ungari kaitseks Euroopa Liidu kavandatavate sanktsioonide vastu.
Eile võttis Euroopa Parlament häältega 448–197 vastu otsuse Ungari karistamiseks Euroopa Liidu väärtuse eiramise eest.

Parlament volitas liikmesriikide nõukogu ja Euroopa Komisjoni võtma tarvitusele meetmed Ungari vastu. Poola välisminister Jacek Czaputowicz teatas täna, et Poola kasutab Ungari kaitseks oma vetoõigust.

Liikmesriigid saavad kasutada vetoõigust, et mõne liikmesmaa karistamist ära hoida ja nii on kavas ka teha, vahendab AFP.
„Euroopa Liit üritab meie piirkonna maid survestada ja me peame selliste asjade puhul olema solidaarsed,” ütles Czaputowicz.

Czaputowicz kohtus täna Leedu pealinnas Vilniuses Leedu välisministri Linas Linkevičiusega ja ministrid andsid ühise pressikonverentsi. Linkevičius ütles omalt poolt, et Leedu toetab dialoogi ja on ähvardavate nõudmiste vastu, aga ei soostunud ütlema, kas Leedu astub samuti Ungari kaitseks välja.
Kolmapäevane parlamendi otsus oli ajaloos esimene, mille alusel nõutakse tegutsemist Euroopa lepingu 7. artikli järgi.

Euroopa Komisjon rakendas 7. artiklit juba möödunud aastal Poola vastu, kuna rahvusmeelne Tõe ja õiguse partei on Komisjoni arvates rikkunud kohtu sõltumatuse põhimõtet.

Euroopa Liit on juba aastaid mõlemat riiki süüdistanud Euroopa Liidu põhiväärtuste eiramises. Poola ja Ungari on moodustanud Euroopa Liidu vastu ühisrinde.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP