RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 14. september 2018

MATTI ILVES: FÖDERAALNE EUROOPA LIIT ON UMMIKTEE

Foto:  Syda Productions / shutterstock.com

Unari välisminister Peter Szijjarto ütles seda majandusfoorumil Lõuna-Poolas. "Tugev Euroopa Liit on ühendus, mis on rajatud tugevatele liikmesriikidele ja mitte vastupidi, sest Euroopa on saavutanud suurt edu tänu kristlikele väärtustele."

Mida rohkem me neist väätustest taganeme, seda raskem on meil ülesehitada konkurentsivõimelist EL-i. "Kesk-Euroopas ei saa me aru, miks Lääne-Euroopa tahab vabaneda oma kristlikust pärandist."

EL on praegu silmitsi paljude probleeidega, nagu rahvaste ränne, energiapoliitika, terrorism ja Brexit. Szijjarto ütles, et probleemide lahendamiseks on erinevaid arvamusi ja et "oleks anti-Euroopalik öelda, et need, kellel eriarvamused, mis lähevad vastuollu peavoolu arvamustega Euroopas on Euroopa Liidu vaenulikud."

Minister mainis, et mõiste föderaalne liit on "ummikseis". Liikmesriigid nõrgenevad, sest ELi institutsioonid võtavad ära nende pädevuse.

Seda tunneme me igapäevaselt ka Eestis. EL-i seadused on kõrgeimad isegi meie põhiseadusest. Lisaks on veel ligi 70 000 direktiivi, mis on meile kohustuslikus korras täitmiseks, ning veel mitmesugused määrused.
Millisest "iseseivusest" saame enam siin osariigis üldse rääkida? Kes sellest räägivad, need valetavad meile alatult.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/2018/09/hungarian-foreign-minister-calls-federal-european-union-a-dead-end/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP