RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 23. september 2018

Rünnak islami vastu – vihakuritegu; moslemi tehtud rünnak – miski ei viita terrorismile…

Mitte miski ei viita terrorismile… (Lääne meediakäsitluses).

Tähelepanelikud lugejad on juba ammu märganud, et islamistide rünnakute esmauudises on alati vihje “pole alust kahtlustada terrorirünnakut”.
Küll aga leitakse terrorismi ilminguid kohe, kui keegi ründab moslemeid. Seda näitab värske uudis: “Briti politsei uurib otsasõitu Londoni loodeosa moslemikeskuse juures, milles sai viga kolm inimest, vihakuriteona.” (19. september, BNS).

Uudise sisu on järgmine: “Politsei sai väljakutse kolmapäeva varahommikul moslemite kogukonnakeskuse juurde, kus auto oli sõitnud otsa jalakäijatele. Kannatanute vigastused ei ole eluohtlikud, kuid kaks neist vajas haiglaravi. Politsei sõnul tekkis vastasseis nelja autos istunud inimese ja hulga kogukonnakeskuse külastajate vahel. Kostsid moslemivastased avaldused ja ilmselt tegi keegi keskusest autole viga, sest see lisas gaasi, kihutas inimestele otsa ja lahkus sündmuspaigalt.”

Kui aga tegu on moslemite ilmselgete terroristlike viharünnakutega, nii resoluutsed ei olda, kuigi ründaja isik ja sageli ka hõiked annaks alust seda arvata. Mõned näited.
“Belgia politsei tulistas meest, kes ründas Brüsseli põhjaosas noaga korrakaitsjaid, teatas politsei esmaspäeval.  Prokuratuuri teatel on ründaja «Egiptuse päritolu» belglane, kes sündis 1975. aastal ja näib olevat kodutu.  Ametnikud ütlesid varasemas teates, et neil pole põhjust kahtlustada rünnakus terroristlikku motiivi.” (17. september, Postimees).

“Prantsusmaa lõunaosas Nîmesis sai ööl vastu reedet autorünnakus kergelt viga kaks inimest ning kahtlusalune peeti kinni, ütlesid pealtnägijad ja ametnikud. Mees oli arreteerimise hetkel “vaimses segaduses” ja toimetati haiglasse, lisas kohalik prokurör Eric Maurel. Mõne pealtnägija sõnul hüüdis mees rünnaku ajal araabia keeles “Allahu Akbar!” ehk “Jumal on suurim!”. Juurdlusega seotud allika sõnul ei ole politseil tõendeid, mis viitaksid mehe radikaliseerumisele.” (14. september, ERR).

“Prantsusmaa pealinnas Pariisis sai ööl vastu esmaspäeva vigastada seitse inimest, kui neid ründas noa ja raudtoruga relvastatud mees, teatas politsei. Uudisteagentuuri AFP allika andmetel on ründaja kinni võetud ja arvatakse olevat Afganistani päritolu. “Praeguses seisus ei viita miski, et tegemist oleks terrorirünnakuga. Mees ründas tänaval suvalisi vastutulevaid inimesi,” ütles allikas.” (10. september, ERR).

Ilmselt on “Allahu akbar” kuritegu pehmendav või isegi õigustav väljend. Tegelik elu kinnitab pigem väidet: “Mitte kõik moslemid pole terroristid, kuid peaaegu kõik terroristid on moslemid!”

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/maailm/runnak-islami-vastu-vihakuritegu-moslemi-tehtud-runnak-miski-ei-viita-terrorismile/
_____________
 “Allahu Akbar”, mis tõlkes siiski peaks tähendama “Allah on kõikvõimas”.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP