RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 26. september 2018

Soome piirab julgeoleku kaalutlustel järsult venelaste õigusi: kinnisvara osta enam ei saa ja ohvitseriks õppida samuti mitte

Soomes valmistatakse kiirkorras seaduste paketti, mis piirab uuest aastast välismaalaste karjääri kaitsejõududes ning alates 2020. aastast kinnisvara müüki välismaalastele. Seadus on mõeldud Soomes väga aktiivseks muutunud venelaste tegevuse piiramiseks.
Soome kaitseminister Jussi Niinistö ütles seadusemuudatusi kommenteerides, et viimastel päevadel on tõstatatud avalikkuses õigustatult küsimus, kuidas saavad teatud huvigrupid osta ja omada Soomes kinnisvara. Niinistö väitel see asi peagi muutub.

Kaitseministeeriumis valmistatakse ette seaduseelnõud, mis kaitseb kinnisvaratehingute puhul rahvuslikku julgeolekut. Praegu on seaduseelnõu kooskõlastusringil ja selle detaile viimistletakse. Edasi liigub eelnõu kontrolliks justiitsministeeriumisse ja parlamenti jõuab seadus novembri lõpus. Seadus jõustub 2020. aasta alguses.


Seadusemuudatuste kohaselt paraneb Soome rahvuslike huvide kaitse. Kaitseminister Niinistö sõnul on eesmärk luua selline süsteem, mis välistaks juba eos sellised olukorrad, kus kinnisvaraostud võivad mõjutada rahvuslikku julgeolekut.

Lisaks on kaitseministeeriumis valminud eelnõu, mille kohaselt saab kaitsejõudude ametitesse määrata ainult inimesi, kellel on Soome kodakondsus ja mitte ühegi teise riigi kodakondsust. Kaitsekõrgkooli seadust muudetakse nii, et ohvitseriks saavad õppida ainult Soome kodanikud, kel pole ühegi teise riigi kodakondsust. Seadus võimaldab siiski ka erandeid teha. Kaitsejõudusid puudutavad seadused jõustuvad 2019. aasta algusest.

______________
Meil oli sama teema hiljutise reetmisjuhtumiga samuti üleval, kuigi kitsamalt, kusjuures EKRE sai meedias tugevalt sõimata, et sellise teema üldse julges püstitada. Meil pidid ju kõik olema oma inimesed ja eriti truud osariigile.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP