RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. september 2018

MATTI ILVES: MIS SAAB NÜÜD VENEMAA JA IISRALI SUHETEST?

Fotol Venemaa luurelennuk IL-20

Kogu asi sai alguse sellest, et Iisrael ründas juhitavate pommidega (lendavad alguses nagu raketid) Süüria Latakia provitsi ja süürlasd tulistasid enda käsutuses olevate vananenud õhutõrje rakettidega S-200 eksikombel alla Venemaa luurelennuki IL-20.
Surma sai 15 lennukis teenivat vene sõjaväelast.

Juudid kasutasid rünnakus 4. F-16 lennukit ja need kasutasid kattevarjuks venelaste juba maanduma hakkavat luurelennukit, peites ennast selle taha. Rünnakust, vastavalt kokkuleppele venelastega, tuleb varakult teada anda. Juudid tegid seda vaid 1 minut enne rünnaku algust ja igasugune reageerimine oli juba võimatu. Varem olid Iisraeli lennukid rünnanud lõunast, maa poolt. See oli esimene kord, kus rünnak sooritati Vahemerelt.

Venemaa süüdistab nüüd Iisraeli tahtlikus provokatsioonis. Samuti ütles Venemaa kaitseminister Sergei Shoigu, et Moskva "jätab endale õiguse võtta täiendavaid meetmeid vastuseks." Need mõlemad avaldused olid ka kooskõlatatud Putiniga.
Kuulda on olnud, et venelased rajavad Süüriasse veel ühe täiendava rakettide S-400 stardikoha ja lubavad allatulistada mitte ainult rakette, vaid ka lennueid ja rünnta laevu kuskohast rünnak sooritati.

Igatahes on Venemaa ja Iisraeli suhted nüüd eriti pingelised, sest juudid ei ole reageerinud korduvatele venelaste palvetele mitte sekkuda Süüria konfliki. Iisrael teatab aga vastuseks, et neid teeb ärevaks Iraani vägede (umbes 3000 meest) ja instruktorite kohalolu seal.
Eks näis, kuidas peaminister Netanyahu sellest olukorrast välja tuleb.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP