RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 7. märts 2019

Harri Kingo: Nii ei saa olla... aga nii on

Mina ei oska neid kahte pilti e-häälte jagunemisest endale ära seletada. Pole loogiline, et e-hääletajate poliitilised eelistused erinevad sedavõrd suurel määral tavamoel hääletajate omadest. Inimeste eelistused e-hääletamisel ja sedeliga hääletamisel peaksid olema ligilähedaselt samad. Hääletamise tehniline moodus pole kuidagi seotud inimeste poliitiliste eelistustega. Aga tulemused on sellised... täiesti uskumatud. Ja ma ei oska seda seletada.

Jah, on üks seletus: toimus võltsimine. Kuid seda ei saa kuidagi tõestada, sest e-hääletus mingit hilisemat kontrolli ei võimalda. Samas, keegi ei saa mulle ka tõestada, et võltsimist polnud. Sõna sõna, mõte mõtte vastu. Kuid isegi ilma mingite tõestusteta on pilt minu silmale e-hääletamise tulemustest täiesti absurdne, täisesti võimatu. Nii ei saa olla... aga nii on! Ma ei saa tõestada, et e-häälte lugemisel toimus valimispettus. Kuid vaadates neid täiesti ebaloogilisi e-hääletamise tulemusi on mul tunne, et toimus.

Esimene võimalus: kui me tahame saada valimiste tulemused, mis vastavad rahva eelistustele, siis peaksid petetud erakonnad üksmeelselt nõudma, et kõik valimistel antud e-hääled tühistatakse ja loetaks kehtetuteks. Need tuleb kõik lugeda rikutud, kehtetuteks sedeliteks. Me saaksime nii rahva eelistustest reaalse, ausa pildi. Ja rahva tahe oleks Riigikogus õiglaselt esindatud. Teine võimalus: valimised tervikuna kehtetuteks kuulutada ja viia läbi uued valimised, seda ilma e-hääletuseta.

E-hääletuse absurd on nii karjuv, et seda ei saa mitte märgata.
---
Sõber võttis asja kätte ja toetudes seniste andmete statistikale ning tõenäosusele koostas ligikaudse tabeli, millised oleksid olnud e-hääletamise tulemused, kui e-hääletamisel poleks olnud võltsimist. Selgub, et peteti kõiki ülejäänud erakondi. Ja päris suurelt. Endale aga kirjutati 50% hääli juurde.

Allikas: Facebook
_______________
ERR.ee: Elurikkuse Erakond esitas kolmapäeval valimiskomisjonile kaebuse, milles nõuab e-häälte ülelugemist.
M.I.
Pildid: Facebook



2 kommentaari:

Lesko 8. märts 2019, kell 09:11  

Usun, et Eestis pole ühtegi terve mõistusega inimest kes seda usuks. Kaja Kallas "suured kaunis silmad kinnise suu kohal" sai tõesti 12000 ehäält? No ei!! Miks peaks keegi teda üleüldse toetama???

Unknown 11. märts 2019, kell 09:24  

Sellised arvud on laest võetud või siis stressi tekitamiseks! Ma võin öelda,et M.Helme poolt oli paberlipikutel 85 481 häält !






Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP