RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 14. märts 2019

Igor Gräzin: EKRE sildistamine neonatsideks Rein Raua poolt on vihakõne

Ma ei nimeta EKREt neonatsideks mitte seetõttu, et ma väljendaksin sedasi oma suhtumist nende poliitilistesse loosungitesse, vaid seetõttu, et EKRE ridades on päris palju inimesi, kes oma Hitleri-lembust ei varja (mõni on nüüd ka riigikogus) ja see partei pole mitte kunagi selliseid vaateid hukka mõistnud. See mõistagi ei käi nende EKRE valijate kohta, kes sarnaseid vaateid ei jaga. Rein Raud. Pm

Igor Gräzin, parteitu: Lugupeetud prof Raud! Jätame maailmavaated kõrvale - Teie olete vasakul, mina vastupidi ja olgu üteldud, et mõned mu parimad sõbrad on sotsid (kes, tõsi küll, hoiavad SDEst võimalikult kõrvale, aga see ei puutu asjasse) ja nad suurepärased ja väga intelligentsed inimesed. Nii et asi pole selles. Küll aga selles, et te olete üle astunud väga olulisest piirist: kasutades oma vihakõnes silti - neonatsid. 

Te ülbitsete miljonite ohvrite puhul, kes langesid tõeliste natside käe läbi. Mõistan, et teile on holocaust üks tuhandetest ajaloosündmustest, pealegi kaugel Euroopas, aga meile, tõelistele eurooplastele,  on see osa meie minevikust ja südametunnistusest, mille üle on kohatu ilkuda. 
Te loete natsismiks tavalist rahvuslikku konservatismi. Te ei ole suuteline mõistma, et Teie vihakõne on suunatud terve suure rahvaosa vastu, keda Te oma akadeemilises snobismis peate teise- ja kolmandajärguliseks. Samas kui poliitilist vaadet, mida te sildistate,  toetab rõhuvalt noor- ja keskealine ning kõrgesti haritud elektoraat. Kui te veel õpetate, siis rääkige oma üliõpilastega ilma neid ähvardamata ja rahulikus meeles ning Te näete, mis Eestis on toimunud ja toimub. 

Loodan, et mingil hetkel lahtub Teie pime viha ja õud (sotside kadumine on paratamatu, aga päike jääb tõusma ilma nendeta). Tänu oma lähedalolule eksaktsetele ühiskonnateadustele hakkate Te endalt küsima: aga mis siis ühiskonnas, Eestis ja Euroopa Liidus tegelikult toimub? Ja Te kindlasti leiate mingi vastuse, mis on aus Teie enese suhtes. Ma usun, et Te ei ole lootusetu juhtum, kuna propaganda on ravitav.

Allikas: https://www.ohtuleht.ee/945397/igor-grazin-ekre-sildistamine-neonatsideks-rein-raua-poolt-on-vihakone
Pilt: Facebook


 

1 kommentaari:

Anonüümne 15. märts 2019, kell 10:35  

Edu Jaak ! Isegi kui teete suuri järeleandmisi keskerakonnale olete siiski valitsuses.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP