RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 26. märts 2019

KUUM: ÜRO rändelepe on siduv nii poliitiliselt kui juriidiliselt

Värske Euroopa Liidu seisukoht ütleb, et ÜRO rändelepe on siduv nii poliitiliselt kui juriidiliselt, erinevalt varasematest väidetest, et see on siduv ainult poliitiliselt. See tähendab, et leppega liitunud riigid peavad hakkama lepet koheselt täitma.

Euroopa Liit edastas seoses leppega seisukoha Austria välisministri Karin Kneissli vastava päringu peale. Euroopa Liidu vastusest selgub, et rändelepe on igapidi täiesti siduv, vahendab Kronen Zeitung.
Seni olid pakti pooldajad üle Euroopa Liidu väitnud, et see pole juriidiliselt siduv.
Ungari välisminister Peter Szijjártó ütles eelmisel nädalal Euroopa Liidust välja lekkinud dokumendile tuginedes, et rändelepe tahetakse muuta kõigi Euroopa Liidu liikmesmaade jaoks siduvaks. Szijjártó ütles, et ELi liikmesmaad poleks üldse tohtinud seda lepet allkirjastada.
Maailmas on palju riike eesotsas USA-ga, mis jätsid leppe allkirjastamata. Leppe vastu olid Ungari, Tšehhi, Poola ja Iisrael. Austria, Bulgaaria, Itaalia, Läti and Rumeenia hoidusid samuti leppest. Slovakkia jättis hääletamata.
Eesti ühines leppega vaatamata valitsuse vastuseisule. Lepe suruti Eestis läbi sotside ja Reformierakonna häältega Riigikogus. Samad jõud kutsuvad nüüd rahvast üles mässama kolmikliidu vastu.

Allikas: https://lounaeestlane.ee/kuum-uro-randelepe-on-siduv-nii-poliitiliselt-kui-juriidiliselt/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP