2011. aastal «Reporteris» avaldatud lugu paljastas, et Mihhail Kõlvart istus tudengina ligi kuu aega eeluurimisvanglas.
Jaanipäev 1999. Lasnamäel üheksakorruselise paneelmaja ette pargitud sõiduautos Mercedes-Benz suri autos kärgatanud plahvatuse tagajärjel Mihhail Kõlvarti sõber Šamil. Auto kuulus Mihhail Kõlvartile, kes plahvatuse ajal oma köögis teed jõi, kirjutas 2011. aastal Eesti Ekspress

Šamili kodust leiti kahe silmaauguga must suusamask, palju sularaha ning elektrišokirelv. Kõlvarti kodust leiti kärbik, gaasirevolver, politsei vormirõivad, kiirusemõõtja ja  politsei sau. Kõlvart pääses 1999. aasta jaanipäeval plahvatanud autoõnnetuse süüst, see läks tema autopommi plahvatuses surnud sõbra süüks. 

Kõlvart sai kahtluse ebaseaduslikus lõhkeainete käitlemises. 
Õhtuleht paljastas, et Kõlvart oli seotud allilmaga ning tema hüüdnimi oli Miša. 
Andres Anvelt ütles 2011. aastal, et tema ei näe Kõlvarti poliitikukarjääril tulevikku. Keskerakondlane Ain Seppik nägi juba toona, et Kõlvart võiks tulevikus olla uus Savisaar. 
Skandaalne oli ka tõik, kus Kõlvart juhtis 2010. aastal Eesti delegatsiooni Seligeri noortelaagris, kus oli eksponeeritud «Venemaa vaenlasi», kelle pead olid torgatud teivaste otsa ja pähe pandud haakristiga natsimütsid. Nende seas leidus ka eestlasi ja Eesti juhtpoliitikuid nagu Andrus Ansip, Tunne Kelam ja Mart Laar. 

2017. aasta septembris sõitsid Eesti sportlased koos peatreener Mihhail Kõlvartiga Põhja-Koreasse võistlema. Taekwondo MM algas 15. septembril Pyongyangis, avapeol tantsisid lapsed ning suurelt ekraanilt näidati samal päeval toimunud stalinistliku riigi raketikatsetust, kirjutas Postimees.
Eesti Taekwondo Liidu peasekretäri Ilona Tsvetkova-Uzlova sõnul on Eesti sportlaste delegatsioon väike – seitse sportlast koos peatreener Mihhail Kõlvartiga, kes on ühtlasi Tallinna abilinnapea ja alaliidu president.

Kõlvart on Põhja-Koread külastanud varem 2009. aastal ja 2016. aastal.
15. oktoobril valiti Mihhail Kõlvart Tallinna volikogusse rekordilise häältesaagiga. Tallinna abilinnapeana jätkav mees kogus tänavustel valimistel  24 668 häält.

Allikas: https://elu24.postimees.ee/4279169/kolvarti-kriminaalne-minevik-ja-kusitavad-valisvisiidid