RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 29. märts 2019

MATTI ILVES: SALVINI LIIGA PAREI ON KAHEKORDISTANUD OMA TOETUST

Üleriigilise küsitluse tulemuste kohaselt on Matteo Salvini Liiga Partei (varem Põhja-Liiga) rahva toetust kahekordistunud, pärast partei valimisvõitu aasta tagasi.

Kui Itaalia korraldas eelmise aasta 4. märtsil oma riiklikud valimised, kogunes Liiga Partei umbes 17 protsenti riigi häältest. Täna on see näitaja peaaegu kahekordistunud 33,9 protsendini Itaalia valijatest, kes väljendavad, et nad pooldavad Liiga Parteid teiste üle. See muudab Salvini Liiga Partei Itaalia eelistatud parteiks märkimisväärse marginaaliga.

Kaugel teisel ja kolmandal kohal on Demokraatlik Partei ja Liigaga valitsev koalitsioonipartner, Viie Tärni Liikumine (M5S), kellel on vastavalt 21,1% ja 21% Itaalia häältest. Viimased küsitluse tulemused tähistavad esimest korda pärast eelmise aasta valimisi, et Demokraatlikul Parteil on rohkem hääli kui Viie Tärni Liikumisel (tegelikult on nad vasakpoolsed ja nende populaarsus pidevalt väheneb), isegi kui see on vaid kümnendik protsendipunkti.

Siseminister Matteo Salvini ja Liiga liider on jätkuvalt Itaalia populaarseim poliitik. Salvini heakskiidumäär on praegu 59 protsenti ja see on peamine põhjus, miks Liiga Partei populaarsus on kogu Itaalias  tõusnud.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP