RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 22. märts 2019

Prokuratuuril puudub huvi EKRE rahvaesindajale tehtud tapmisähvardusega tegeleda

Prokuratuur tõestab pidevalt, et nende õigluse vaekausid on kallutatud.

Lääne Ringkonnaprokuratuur  vanemprokurör Ülle Saar annab EKRE Riigikogu saadikule Martin Helmele teada, et neil puudub motivatsioon tema tapmisähvardusega tegeleda.

Martin Helmele edastati 20. märtsil koostatud kriminaalmenetluse lõpetamise põhistamata määrus kriminaalasjas 19251000085. Juhindudes KrMS §-dest 199 lg 1 p 1, 200 ja 206, vanemprokurör määras: 1. Lõpetada kriminaalasjas nr 19251000085 menetlus.
Määrus on koostatud lähtudes KrMS §-st 206 lõikest 1¹, mille alusel võib kriminaalmenetluse lõpetamise määruses KrMS § 145 lõike 3 punktis 1 nimetatud põhjenduse jätta esitamata.
Ehk täpsustatult: rahvuskonservatiivide liidrite, sealhulgas lisaks Martin Helmele ka Jaak Madisoni ja Kadri Vilba tapmisähvarduste vastu puudub prokuratuuril huvi, ja nad eeldavad, et see puudub ka ühiskonnal; Tarandi ja teiste sarnaste provokaatorite algatatud asju aga menetletakse mõnuga.
Paide mees tegi nädalavahetusel EKRE poliitikule Martin Helmele tapmisähvarduse, mille kohta kirjutas Helme esmaspäeval politseisse ka avalduse – nüüd mees kahetseb tegu, kirjutab Järva Teataja.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ütles, et ähvarduse tegi sotsiaalmeedias Järvamaal elav mees. “Tere t***pea! Loodame et su elu väga pikaks ei jää!!! Või tuleb seda lühendada! Debiilik,” kirjutab ähvardaja.
Teisipäeval küsitlesid politseinikud ähvarduse tegijat. Koalitsioonikõneluste vahel vestlesid nad ka Martin Helmega. Ütluste põhjal alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ähvardamist.

Mida aga tehti Shmuel Koti juhtumi puhul? Kohus karistas kaheksa päeva pikkuse arestiga meest, kes nädalavahetusel solvas Eesti pearabi Shmuel Koti, edastab Postimees.
Kohus määras teisipäeval pearabi solvanud mehele karistuseks kaheksa päeva aresti avaliku korra rikkumise ning narkootilise ja psühhotroopse aine tarvitamise eest. Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb vaenu õhutamist.

“Seaduses on vaenu õhutamise eelduseks, et kutsutakse üles vihkamisele ja vägivallale, millega kaasneb oht kellegi elule, tervisele või varale. Kuna selle juhtumi puhul puudus üleskutse ja seega reaalne oht, siis kvalifitseerimise väärteo ümber avaliku korra rikkumiseks ning kohus nõustus sellega,” ütles Saarniit.

Juudi rabi puhul sai solvaja kaheksapäevase aresti puhtalt solvamise eest, sest olevat puudunud nii üleskutse kui oht. Martin Helme juhtumi puhul lubab alkoholijoobes mees elupäevi lühendada ja menetlus lõpetatakse üldse! Kus on siin võrdne õiguslik suhtumine?

Prokuratuur andis seega veelkord märku, et nende tegevus on poliitiliselt suunatud ja justittitsreformi on tõesti vaja.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/prokuratuuril-puudub-huvi-ekre-rahvaesindajale-tehtud-tapmisahvardusega-tegeleda/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP