RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. november 2010

UUDISED VANGLAPLANEEDIST

Wikileaks luubi all


Postimees

Wikileaksi tabas uue paljastuse eel küberrünnak

Taas USA võimudega seotud salajast informatsiooni avaldada lubanud organisatsiooni Wikileaks veebilehte tabas suuremõõtmeline küberrünnak.
Wikileaks teatas rünnakust Twitteri vahendusel, kirjutab BBC News.
Samuti kinnitas organisatsioon, et info jõuab avalikkuseni ka siis, kui Wikileaksi internetikülg kasutajatele kättesaamatuks jääb. Sel juhul avaldatakse USA välimisministeeriumi saladokumendid maailma ajalehtedes.
Info puudutab USA suhteid mitmete riikide, muuhulgas näiteks Venemaa ja Iisraeliga. «Materjal, mille me peagi avaldame, puudutab põhimõtteliselt kõigi maailma riikide suuremaid probleeme,» ütles Wikileaksi rajaja Julian Assange.
USA on materjalide avaldamist tauninud, väites, et sellega pannakse paljude inimeste elu ohtu. Assange on aga öelnud, et tema arvates kardavad võimulolijad hoopis seda, et peavad oma tegude kohta vastust andma.
Allikas

USA poliitik: Wikileaks tuleb kuulutada terroristlikuks rühmituseks

USA vabariiklasest parlamendisaadiku sõnul tuleks kümneid tuhandeid USA diplomaatilisi dokumente avaldanud veebisait Wikileaks kuulutada terroristlikuks organisatsiooniks.
«See on isegi tõsisem kui füüsiline rünnak ameeriklaste vastu, see on hullem kui sõjaline rünnak,» ütles Kongressis New Yorgi osariiki esindav Peter King eile kohalikule raadiojaamale 1010 WINS-AM.
King nõuab USA justiitsminister Eric Holderilt ja välisminister Hillary Clintonilt kiiret tegutsemist Wikileaksi ja selle asutaja Julian Assange'i vastu.
«Wikileaks kujutab selget ja kohest ohtu Ühendriikide rahvuslikule julgeolekule,» ütles ta.
Vabariiklane tahab, et USA võimud esitaksid Assange'ile süüdistuse spionaažis ja kutsus Clintonit kindlaks tegema, kas Wikileaksi saaks ametlikult määratleda kui välismaist terroristlikku organisatsiooni.
«Niimoodi saame nende varad arestida ja tabada igaühe, kes neile toetust, annetusi või ükskõik millist abi annab,» ütles King.
__________________
Milleks Wikileakes kuulutada terroristlikuks organisatsiooniks? Nii on muidugi kõige kergem, saladokumente tuleb aga lihtsalt hoolikamalt varjata. Edu Wikileaksile! M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP