RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. jaanuar 2018

Euroopa Komisjon: massiline sisseränne on “otseselt seotud Euroopa väärtustega“

Pagulased palvetamas Ateena lähistel laagris 2016. aasta 26. aprillil. Foto: Scanpix

Brüsseli pagulaskvootidest keeldumine on “vastuvõetamatu” ning sisseränne Aafrikast ja Lähis-Idast “otseselt seotud” väärtustega, millele Euroopa on ehitatud,” ütles enne eilset Euroopa Liidu siseministrite kohtumist Sofias migratsioonivolinik Dimitris Avramopoulos.

Volinik kinnitas, et Euroopasse saabuvad varjupaigataotlejad tuleb üleliiduliselt laiali jaotada ning välistas võimaluse, et kohustuslike kvootide vastased võiksid näidata üles “solidaarsust” panustades hoopis rahaliselt või muudel viisidel.

“See on jagatud vastutus,” ütles Avramopoulos. “Kõik riigid peaksid osalema meie poliitikas jagada selle raske surve koormat (ingl. k. the burden of this heavy pressure).”
Lisaks on oluline teada, et “Euroopa projekti ei ole ohtu seadnud mitte majanduslikud probleemid, vaid migratsiooni- ja pagulaskriis.”

Eestilt Euroopa Liidu eesistujana teatepulga üle võtnud Bulgaaria ametnikud on väitnud, et antud valdkonnas kokkuleppele jõudmine juuniks läheb raskeks.
Juuni on Euroopa Liidu ladviku poolt paika pandud tähtaeg ja ühtlasi Bulgaaria eesistumise lõpp (pärast mida haarab rooli “Visegrádi viirusest“ nakatunud Austria – toim).
Avramopoulos ei taha mingisugustest raskustest kuuldagi ja kinnitab, et “kõik on saavutatav” ning tarvis on ainult “tugevat poliitilist tahet, mida jagavad kõik liikmesriigid.”

Allikas: http://objektiiv.ee/euroopa-komisjon-massiline-sisseranne-otseselt-seotud-euroopa-vaartustega/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP