RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. jaanuar 2018

Tosin Mart Helme selgitust tugevate närvidega lugejale intervjuust Toomas Sildamiga

Rahvuskonservatiividest on saanud jõud, keda ei saa enam eirata ka valitsusmeelne peavoolumeedia, tõsi küll, hoiatusega, et EKRE liidri räägitav jutt pole nõrganärvilistele.

Eesti Rahvusringhääling avaldas ajakirjanik Toomas Sildami pika intervjuu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimehe Mart Helmega. Uued Uudised vahendavad EKRE liidri mõningaid tsitaate erakonna võimalikust osalemisest valitsuses, presidendist, Euroopa Liidust, erakonna suhtes käivast hirmutamistaktikast ja paljustki muust.

“Pakkumise tulla läbirääkimistele võtame me kindlasti vastu. Aga loomulikult on meil terve rida punkte, milles loodaksime koalitsioonilepingut sõlmides kokkuleppele saada. Kindlasti tahame piirivalve taastamist ja piirikontrolli kehtestamist – täiesti kooskõlas Schengeni reeglitega – pooleks aastaks sadamates, sest ärgem unustagem, et terrorism on meist kõigest 80 km kaugusel Helsingis…”
“Oleme mõelnud, milline on meie inimressurss ja tahaksime vähemalt ühte nn kõva ministeeriumi (kas kaitse-, sise- või rahandusministeerium) ja vähemalt ühte nn pehmet ministeeriumi (haridus-, kultuuri- või ka riigihalduse minister).”

“Miks inimesed arvavad, et me oleme kultuurivaenulikud tegelased? Ei ole. See, et võtaksime NO teatrilt ära riikliku rahastuse, ei tähenda, et kavatseme selle teatri kinni panna. Ei kavatse. Suur osa Eesti teatreid töötab kommertsalustel ja meile on arusaamatu, miks ühte teatrit eelistatakse.”
“See on vasakpoolsete liberaalide ülesköetud hüsteeria: EKRE tuleb, EKRE paneb kinni, EKRE võtab pead maha, EKRE hakkab kuklalaskudega hukkama. Ei midagi taolist. Me hakkame ajama teistsugust poliitikat, aga me ei hakka midagi kinni panema, likvideerima ega kedagi seina äärde saatma.”

“Öeldakse ka, et EKRE hirmutab, sest kus on need pagulaste hordid? Tallinnas on selgelt mitte-kohalikku päritolu nägusid ikka väga palju liikumas. Me ei räägi ju sellest, et nad on juba kohal, vaid sellest, et peame astuma preventiivselt samme, et nad ei tulekski siia. Meie ei hirmuta, aga meiega hirmutatakse.”

“Kohtunike kandidaadid käivad ka riigikogust läbi  ja me näeme ju – nad on laitmatud euromeelsed liberaalid, kes meie testküsimustele „Kas Tartu rahu kehtib?“, ei ole võimelised andma must-valget vastust „Jah, kehtib.“ Nad hakkavad ajama abrakadabrat, et kõik sõltub kontekstist, olud on muutunud, meil on kontrolljoon, allakirjutatud uus piirileping, mis küll ei ole ratifitseeritud. Kui me küsime, kas kooseluseadus kehtib, siis hakatakse rääkima, et ühelt poolt jah ja teiselt poolt ei. Millest see kõneleb? Sellest, et riigikohtunike kandidaadid püüavad olla poliitiliselt korrektsed, mitte õiguslikult korrektsed ja me ei ole sellega rahul.”

“Mul ei ole mingit kahtlust, et presidendi valimistel oli süvariigi käsi mängus ja, et pooled kandidaadid olid need, kellele süvariik oli andnud oma heakskiidu. Ja et lõppkokkuvõttes oli süvariik see, kes otsustas ummikusse jooksnud presidendi valimiste lahenduse praeguse presidendi näol.”
“Eesti-välistest jõududest sõltuvad kõik need, kes ei sea esiplaanile Eesti rahva püsimist, Eesti rahva heaolu, vaid seavad esiplaanile selle, mida ütles president Kaljulaid: meie front on liberaalseid väärtused. Ei ole! Meie front on eesti rahva peremeheõigused Eestis. Meie front on rahva tervis, eesti rahva võime koloniseerida kogu oma ajalooline asuala, saada inimväärselt elada igas Eesti nurgas ilma, et langeda alkoholismi, nööriga leiba lõigata… Meie front ei ole homoabielud, eutanaasia ja muu seesugune pläma, mida kuuleme nö. euroopalike väärtuste nime all.”
“Meil tahavad kõik teha internatsionaalset kultuuri. See on popslik, kadakasakslik lähenemine, et meie peame tegema samasugust asja nagu tehakse New Yorgis või Pariisis. Ei pea. Kas Pärt teeb midagi sellist nagu kusagil mujal? Ei tee. Pärt teeb seda, mida teeb Pärt. Ja tema juured on sügavalt siin, ka religioonis, sellepärast ta ongi Pärt. Ka tema teenistus tuleb rahvusvahelistelt turgudelt, mitte Eesti riigieelarvest.”

“Küsimus on, missugune on Euroopa Liit. Kui organisatsioon, mis liigub üha selgema tsentraliseerituse, föderaliseerimise ja liikmesriikidelt suveräänsuse äravõtmise poole, siis sellisesse Euroopa Liitu me ei taha kuuluda. Kui Euroopa Liit on suveräänsete riikide ühendus, nagu algselt oli Maastrichti lepingu järgi, siis sellise Euroopa Liidu poolt olen ma kahe käega. Euroopa Liit, mis püüab meile pagulaste sundkvoote pähe määrida, mis tahab kaaperdada lõplikult meie rahanduslikke otsuseid, seades sisse Euroopa või vähemalt eurotsooni rahandusministri ametikohta – see ei ole meile vastuvõetav.”

“Kui president teatab, et Eesti peab hakkama Euroopa Liidu eelarvesse maksma 20 protsenti rohkem, siis presidendil ei ole selleks volitusi. Tema ei otsusta riigieelarve üle, vastupidi, meie otsustame riigikogus, kas me üldse anname presidendi kantseleile raha. President ei saa võtta endale ka volitust kutsuda riigikogu komisjon enda juurde lõunale ja seal resoluutses toonis teatada, et peate nüüd seda-toda tegema, või muidu… Missuguse õigusega? Tal ei ole neid volitusi! See ongi hääletu riigipöörde katse – ületada oma volitusi ja panna riigikogu tantsima oma pilli järgi.”

“Saksamaa ja Prantsusmaa ei ole meile õige valik. Euroopa Liit tervikuna on organisatsioon, kus peame tegutsema, kuid seal on enamalt jaolt riigid, kellele me ei saa loota. Saame loota Ameerika Ühendriikidele, Suurbritanniale, Poolale. Aga mitte Saksamaale, kes on ajaloos meid alati alt vedanud ja reetnud, teeb seda kõhklematult ka seekord. Õiged liitlased on vaja valida ja seepärast ei tohi mõnitada Donald Trumpi, ei tohi hääletada ÜRO-s vastu tema otsusele viia saatkond Jeruusalemma.”

Allika: http://uueduudised.ee/arvamus/intervjuu/tosin-mart-helme-selgitust-tugevate-narvidega-lugejale-intervjuust-toomas-sildamiga/
________________
Terve pikk ja väga avameelne intrvjuu, mis lõi meedia kihama, on siin:
https://www.err.ee/676927/mart-helme-ekre-on-valmis-valitsusse-minema
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP