RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 14. oktoober 2018

Henn Põlluaas: sotsid ootavad Eesti sattumist Venemaa mõjusfääri

Väga kummaline on lugeda süüdistusi, milles väidetakse, justkui EKRE oleks Venemaa ees lömitav putinimeelne erakond. Kellel kasvõi pisutki meie erakonna ja seisukohtade suhtes teadmist on, ei kahtle sekunditki, et tegemist on järjekordse, erakordselt totra vale ja vassimisega.

Kust selliseid jaburusi küll võetakse jääb arusaamatuks, kuid sügav rumalus ja ebaloogilisus on saatnud kõiki EKRE-vastaseid rünnakuid. Seda enam, et alles see oli, kui needsamad süüdistajad ja erakonnad, kes põlevad tänagi soovist loovutada Venemaale tasuta ära Saarema suurust tükki meie maast ja põlesid alles hiljuti soovist anda Venemaale viisavabadus, meid russofoobias ja venevaenulikkuses süüdistasid.

Aga alles oli ka see, kui tuntud kirjanikust sotsiaaldemokraat Jaan Kaplinski kuulutas valjul häälel, et Eesti peab kuulma Venemaa mõjusfääri. Ja see ei ole mingi väljamõeldis, nagu igatsorti EKRE suunalised süüdistused.

Kaplinski üritas reaalsust eirates panna avalikkust uskuma, et mingit Vene ohtu ei eksisteeri, sealtpoolt ei oota meid midagi halba, ei okupeerimist, annekteerimist ega küüditamist. Ukraina ründamises Venemaa poolt ja Krimmi annekteerimises näeb ta süüd hoopistükkis Ukrainal, kes asus peale aastakümneid kestnud venestamist kindlustama ukraina keele positsiooni riigikeelena ja kajastama oma ajalugu tõeselt, ilma nõukogude ja tänapäevaste kremli ajaloolaste võltsingute ja moonutusteta. Kaplinski tõlgenduses oli tegemist hoopis „ukraina keele päälesurumisega ja ajaloo ümbertõlgendamisega mustvalges stiilis“.

Kaplinski kiitis ka Venemaa agressiivset poliitikat ja julgust oma geopoliitilisi ambitsioone relvade abil teostada: „Ja loomulikult: on udujutt, et geopoliitika ja mõjusfäärid kuuluvad minevikku. Nende pärast ju praegu Lähis-Idas ja Ukrainas sõditaksegi suuresti. Ja tuleb tunnistada, et Venemaa vähemasti julgeb otse välja öelda, mis on tema riiklikud huvid.”

Kaplinski leidis, et meie prioriteedid on paigast ära ja „Venemaa klatšimine on saanud poliitikute ja
žurnalistide üheks põhitegevuseks.” “Nii et — horribile dictu — ei oleks Eestile mingit erilist kahju sellest, kui ta kuuluks USA mõjusfääri asemel Venemaa omasse. Mis oleks geograafiliselt 95% loomulikum ja mis varem või hiljem tõenäolikult ka sünnib,“ ennustas Kaplinski. Tema arvates peab Eesti ise tegema kõik endastsõltuva, et Venemaa alla pääseda: „Meie huvides oleks teha kõik, et see ei sünniks vägivaldselt, sõjaga, tapmistega, pogrommidega. See on minu meelest Eesti julgeolekupoliitika põhiülesanne.”

Tegemist on otseselt kremlimeelse ja meie iseseisvust kahjustava seisukohaga, mille teostamisele seisame meie põlvepikku poisikeseni vastu. Ma ei mäleta aga, et SDE-lt sellele üleskutsele mingitki reageeringut või ümberlükkamist oleks tulnud. Ilmselt on sotsid selles küsimuses Kaplinskiga ühel meelel ja seltsimees kirjanik avaldas SDE seisukohti. Aga kuhu jäid oma hukkamõistuga need, kes silmakirjalikult EKRE-t süüdistavad? Kes meil need tegelikud Venemaa ees lömitajad ja kremlimeelsed siis ikkagi on?

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/henn-polluaas-sotsid-ootavad-eesti-sattumist-venemaa-mojusfaari/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP