RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 14. oktoober 2018

Huvitavat pühapäevaks: Kuuuurija saade tõi Seto vanaprouale kaela politsei, piirivalve, maksuameti ning pangad

Eilses Kuuuurija saates külastas maailmakuulus saatejuht Katrin Lust Setomaal Sesniki külas elavat Lusti Liidet (68). Täna, päev pärast saadet, sadasid Seto vanaproua elu üle kontrollima erinevad ametiasutused. Kuid see pole veel kõik, loe edasi, mis täpselt toimub täna Liide talus Setomaal Sesniki külas!

Uuriv ajakirjanik ja saatejuht Katrin Lust pressis vanaproualt välja kõik tema salajased ja illegaalsed tegevused ning andis avalikult ka teada, kus proua täpselt elab ja kus ta oma sularaha hoiab. Samuti selgitas Lust välja, millal täpselt piirivalve patrull mööda läheb, et kõik teaksid neid vältida.
Täna hommikul hakkas Sesniki külas elu keema:
Kell  4 hommikul külastas Lusti Liidet Venemaa Föderatsiooni piirivalve ning soovis temalt teada, kust kohast ta täpselt üle piiri Venemaale lipsab, et seal oma aia- ning metsasaadusi maha parseldada. Liidele tehti trahvi 10 000 rubla ebaseadusliku piiriületuse eest.

Kell 5 hommikul saabusid Liide hoovile Valgamaa pätid, kes osavalt piirivalvureid vältides puistasid Liide majad läbi, et leida sularaha, mis memm oli ära peitnud. Seda leidmata lahkusid nad, võttes
kaasa osa Liide ostetud ehitusmaterjalist.
Kell 6 hommikul saabusid Eesti piirivalvurid ja soovisid samuti teada, kust kaudu Liide Venemaale käib. Samuti otsiti tema kodu läbi, sest Lusti saatest oli tekkinud kahtlus, et vanamemm võib olla kas siis vene spioon või salakauba smugeldaja. Midagi olulist siiski ei leitud, Liidele tehti trahvi 670 eurot ebaseadusliku piiriületuse eest ja piirivalve lahkus.
Kell 7 puistasid Liide maja Räpinast pärit pätid, kes sularaha leidmata, lahkusid ning võtsid kaasa kartulid, mis Liide oli üles võtnud ja kottidesse pakkinud.
Kell 8 hommikul jõudis kohale Eesti politsei, kes tuli kontrollima kahtlast liikumist külas. Midagi leidmata lahkusid ka nemad. Liidele tehti siiski trahvi 40 eurot valeväljakutse ja külarahu rikkumise eest.

Kell 9 jõudsid kohale Maksu- ja Tolliameti ametnikud, kes kuulasid Liide üle ning uurisid tema aia- ja metsasaaduste ebaseaduslikku müüki Venemaal. Liidele tehti trahvi 400 eurot ja riigile on ta nüüd võlgu üle 3000 euro tulumaksu mittemaksmise pärast.
Kell 10 tulid Liide hoovi Tartust pärit pätid ja otsisid maja läbi. Sularaha ei leitud, võtsid kaasa ülejäänud ehitusmaterjali.
Kell 11 tulid kohale kõikide Eesti suuremate pankade esindajad, sest Lust oli Liidelt välja pressinud fakti, et tal polnud pangakaarti ega pangakontot. Pankurid tegid memmele ühise trahvi 1000 eurot ning Liidele avati kõikides pankades konto, kuumaksuga 5 eurot, igaüks. Pankurid lahkusid rahulolevalt.

Kell 12 saabusid Liide hoovile Võru pätid, kes viisid ära viimased ehitusmaterjalide jäänused ning kõik aiasaadused, mis Liidel olid. Raha nad ei leidnud ning lahkusid.
Kell 13 saabusid Liide õuele kõikide suuremate telekommunikatsioonifirmade esindajad. Liidele anti üle 10 nutitelefoni, 0 eurot sissemakse aga kõik kuumaksud kokku 500 eurot kuus. Lisaks paigaldati Liidele koju kolm telekat, neli digiboksi ning internet, kokku kasseerib ettevõte temalt 300 eurot selle eest kuus. Seejärel telekomi mehed lahkusid.

Liidele on oma tänasest külaskäigust ja oma tegevusplaanidest ette teada andnud järgmised ametiasutused ja gängid:
-Kell 14 saabuvad Pärnumaa pätid, et veel midagi äraviimist väärt leida
-Kell 15 külastab Liidet Veterinaar- ja Toiduamet, kes soovib üle vaadata Liide toiduäri sanitaartingimused
-Kell 16 on Liidel külas Vabariigi Valitsuse liikmed, kes tahavad ise sellises elukorralduses veenduda ja isiklikult Liidet noomida
-Kell 17 külastab Liidet Vabariigi President Kersti Kaljulaid, kes tuleb selgitama Liide kodust kaduma läinud 200 euro juhtumit
-Kell 18 jõuavad Liidlele külla ka kaugema nurga pätid – Narva ja Tallinna pättide kogukond
-Kell 19 aeg on hetkel veel vaba! Helistage Katrin Lustile, kes soovib seda aega kinni panna endale!
-Kell 20 külastab Liidet Sotsiaalamet, et uurida tema võimalusi kuhugi kallisse vanadekodusse panna
-Kell 21 on Liidel külas Hiiumaa ja Saaremaa pätid, kes ei saa praamiliikluse tõttu lihtsalt varem tulla
-Kell 22 käib endisest vallavanemast naaber Liidel korraks külas, et vaadata, kas tal on ikka kõik okei.
-Kell 23 külastavad Liidet Venemaa Föderatsioonist pärit pätid, kes lõpuks leiavad ka Liide sularaha üles ja lahkuvad koos sellega.
-Kell 23.50 külastavad Liidet UFO-d ning lahkuvad ainukestena, kes midagi kaasa ei võta.
Kell 00.00 südaööl lõpeb ka Liide ja tema kodu külastuspäev.
Alles pärast tänast võib öelda, et tänu Katrin Lustile hakkab Seto memm lõpuks ometi elama täisväärtuslikku elu. Aitäh, Katrin, et teed Eesti elu järjest paremaks!

Allikas: https://lugejakiri.ee/kuuuurija-saade-toi-seto-vanaprouale-kaela-politsei-piirivalve-maksuameti-ning-pangad/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP