RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. oktoober 2018

Putin valmistab rahvast ette suuremaks sõjaks: pärast tuumasõda tuleb paradiis

Venemaa president Vladimir Putin tekitas kahinaid Sotšis 18. oktoobril toimunud Valdai foorumil, kus ta rahustas inimesi sellega, et pärast tuumasõda tuleb paradiis.

Putin kiitles rahva ees kõigepealt sellega, et vene rahval pole vaja midagi karta. „Meil pole üldse vaja midagi karta,” ütles Putin, „meil on pindalalt maailma kõige suurem riik ja meil on rahvas, kes on valmis andma oma elu kodumaa eest.”

Seejärel tutvustas Putin Venemaa tuumadoktriini, mis põhineb sellel, et agressorile antakse hävitav vastulöök. Sellega seoses lubas Putin rahvale, et tuumasõja korral pääsevad nad paradiisi.
Putin ütles, et vaenlane peab teadma, et kättemaks on karm ja hävitav. Ja meie, agressiooni ohvrid läheme märtritena paradiisi, nii et kui nad surevad, siis nad ei muretse.

Publik puhkes selle peale naerma, mis aga tekitas sotsiaalmeedias vastakaid arvamusi. Vene endine peaministri asetäitja Alfred Koh kirjutas selle peale Facebookis: Nad kas naeravad Putini üle, kes on nagu kloun, või siis iseenda üle, et on sellised idioodid.

Kirjanik Viktor Šenderovitš seadis koguni kahtluse alla Piutini vaimse tervise. Ta kirjutas, et sadade miljonit inimeste saatus sõltub sellisest ebastabiilsest inimesest. Kelle jaoks rahvas on vaid märtrid ning kõik teised lähevad põrgusse. Kirjanik kirjutab, et tema tahab igatahes elada. Aga samal ajal valmistatakse ette tema märtrisurma, ütles kirjanik raadiojaamale Ehho Moskvõ antud intervjuus.
Paljud on avaldanud imestust, et isegi nõukogude ajal ei rääkinud juhid tuumasõjast sellise enesestmõistetavusega kui nüüd Putin. Paljud venelased on sotsiaalmeedias tunnistanud, et nemad ei taha sattuda kuhugi „tuumasõja paradiisi”.

Selle peale joonistas tuntud Vene karikaturist Sergei Jolkin koguni pildi, kus Nikita Hruštšov lubab rahvale kommunismi, Gorbatšov lubab kõigile aastaks 2000 oma korterit ja Putin lubab lühidalt: paradiisi.

Paljud on sotsiaalmeedias kirjutanus Putini sõnade kohta viisakalt: Jah, aga ainult pärast teid.
See pole esimene kord, kui Putin on sõna võtnud tuumasõja teemal. Tänavuse, 2018. aasta kevadel ütles ta ühes intervjuus, et maailma tabab hukatus, kui keegi julgeb Venemaad tuumarelvaga rünnata.
Valdai foorumi puhul on tegemist Venemaal kõige mõjukama iga-aastase foorumiga, kus osalevad nii Venemaa enda eliit kui välismaised teadlased ja poliitikud ning endised poliitikud nii USA-st, Hiinast kui Euroopa Liidu maadest.

Valdai klubi üritustel on varasematel aastatel käinud maailma tipptegijaid, aga sel aastal neid enam näha polnud. 2016. aastal osales näiteks Valdai klubi üritusel Soome endine president Tarja Halonen, vahendab Ilta-Sanomat.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP