RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 26. oktoober 2018

MATTI ILVES: ROOTSIS KEELATAKSE KIRIKUKELLADE HELISTAMIST

Rootsis levib üha enam kirikukellade helistamise keelamine. Islami mošeedes aga kantakse üha enam ja valjemalt üle islami palvekutseid, palveid ja kõnesid.

Rootsi Televisiooni (SVT) saatajuhid edastasid kurikuulsa Pekka Heino kaebuse, et Kungsholm´i kiriku kellad härivad teda ja nõudis, et neid enam ei helistataks. Seda on tehtud järjepidevalt 1679. aastast saadik, edastati ka uudisteagentuuri Hem & Hyra aruanded selle kohta.
Isegi minister Michael Persson lubas Heino nõudmised kiiresti arutlusele võtta keskonnaasutustes.

Veel teine, St Klara kirik Stockholmis on ka uurimise all. Keskonnaasutused mõõdavad seal detsibelle, et teha kindlaks, kas öine kellahelin ei häiri inimesi.
Heino teine kaebus keskonnateenistusele on veelgi veelgi ambitsioonikam. Ta usub, et kõik kellahelistamised nii päeval kui öösel peaksid olema piiratud või keelatud.
Sellised kaebused on esitatud paljude kirikute kohta.

Kuigi nüüd on enamus kirikukelli juba vaigistatud, on kurtma asutud (mõned julged) mošeede minarettidest kostva lärmi üle.  Moslemid on juba saanud loa seda kolmes linnas - Botkyrka, Karlskrona ja Växjö pidada avalikke palvusi.
Avdi Islami pressiesindaja Växjö moslemite Foundation´ist ütles, et meil on palju moslemeid, kes on Rootsi kodanikud ja neil on samad õigused kui rootslastel.

See paistab olevat alles konfliktide algus erinevate uskude pinnalt.

Kasutatud allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP