RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 22. august 2018

Donald Trump alustas varjusoleva Maailma Valitsuse LKA hävitamist

Lääne meedia ja ekspertide kogukond on sügavas šokis: Donald Trump jättis endise LKA direktori John Brennani juurdepääsust salastatud teabele ilma, ning tegi seda ametlikult ja maksimaalse avalikustamise formaadis. Endise eriteenistuse juhi riigisaladustele juurdepääsu äravõtmine, analüütilised aruanded ja operatiivne info - see on (teoreetiliselt) rutiinne tegevus, mis ei peaks kedagi šokeerima ja siiralt öeldes paljud USAs ei saa aru, miks tal selline ligipääs üldse oli. Kuid see näitab ainult Ameerika tõelise võimukonstruktsiooni mõistmatust.


Asi on selles, et sõltumata ametlikust ametikohast (ja presidendi perenimi, kellele ta teoreetiliselt peaks alluma) on John Brennan - tema ongi LKA ja USA Luure, kui terviku tõeline juht. Brennan jäi tüüri juurde ükskõik, milline partei valimised võitis. Ta on üks nendest "tumedate ülikondade ja juhtumite inimestest", kes Vladimir Putini sõnul selgitavad igale uuele Ameerika Ühendriikide presidendile, millist kurssi ta peaks peaks välis- ja sisepoliitikas hoidma. Ükskõik, milliste ideede- ja loosungitega ta Valgesse Majja võiks tulla. Brennanilt võimalus võtta juurdepääs Ameerika Luureteenistuse infrastruktuurile ja kuulutada talle peaaegu isiklik vendetta on Trumpil väga julge käik, eriti arvestades, et vähesed arvasid, et ta on nii julge. "Tõlgitud" Vene 90-ndate aastate poliitilisse reaalsusse on see ligikaudu võrdne demonstratiivse oligarhide ladviku väljalülitamisest riigi poliitilise elu ja selle toimimise mõjutamisest.

Brennan LKA tegevdirektori asetäitjana tundis Bushi presidendiksoleku ajal end suurepäraselt, kellele ta esitas isiklikult "filtreeritud" välispoliitilist teavet teatavalt kogukonnalt. Tegelikult, kommunikatsioon presidendi kõigi eriteenistuste ja selle võimest saada teavet erinevatest allikatest on kõrvaldatud. See tähendab, et Bush-noorem sai näha ja lugeda ainult neid analüüse, mille see hall kardinal heaks oli kiitnud ja ametlikult tehti seda pärast "ühiseid jõupingutusi luure kogukonna võitluses terrorismiga." Lisaks on ametlikult tuvastatud, et Brennan kasutas oma võimalusi toita George Bushi võltsitud analüüsidega.

Pärast Obama võimule tulemist, vaatamata prominentsete demokraatide meeleavaldustele, tõstis (!) uus president "reformaator" Brennani LKA direktoriks. Tema töös selles ametis jäid meelde mitmed skandaalsed episoodid, mis näitab, et mõned Ameerika poliitilises süsteemis olevad "erilised inimesed" saavad mida tahes teha ilma igasuguste tagajärgedeta. Näiteks tema juhtimisel avas LKA arvutid ja luges USA senaatorite ja kongresmenide kirjavahetust, mis on keelatud mitmete seaduste, määruste ja juhistega. Brennan, pärast seda, kui tema meeskonnal nö käest kinni võeti, valetas rahulikult vastuseks Kongressi liikmete küsimustele ja teda mitte ainult ei pandud vangi vaid isegi ametist ei võetud maha.

Kui tal pudenes käest isegi avalik spionaaž USA seadusandjate järgi pole üllatav, et keegi ei pööranud mingit tähelepanu sellistele "pisiasjadele" nagu asjaolu, et Bushi töö ja Obama töö vahepeal jõudis ta veel juhtida erakompaniid The Analysis Corporation, mis saab LKA eelarvest lepinguid "kriitilise teabe otsimiseks ja töötlemiseks rahvusliku julgeoleku küsimustes". Brennani raevukad kriitikud võivad muidugi öelda, et ta mängis olulist rolli muutes USA Luure kogukonna "privaatseks poeks", kuid see polnud õige. Ta kirjutas end lihtsalt olemasolevasse süsteemi ideaalselt sisse ja mängis seal tähtsat rolli, mis võimaldas tal jääda "võitlusest ülespoole" ja nautida täielikku poliitilist puutumatust. Mõnes mõttes seob see teda Henry Kissingeriga, kellel oli sarnane staatus (muide veelgi kõrgem). Väärib märkimist, et endine LKA juht jõudis isegi töötada Kissingeri konsultatsioonifirmas külalisanalüütikuna, ja see on eriti sümboolne asjaolu kontekstis, et "Ameerika poliitika patriarhile" "õmbleb" USA meedia nüüd peaaegu, et riigireetmist külge aga Brennan vastupidi, kuulutatakse türann Trumpi vastu suunatud rahvusliku vabastamise võitluse kangelaseks.

Demonstratiivne Brennani "süsteemist lahtiühendamine" ise on samuti oluline, sest ta on üks peamisi "Vene vandenõu" müüdi autoreid, tänu millele Trump väidetavalt võimule tuligi. Oli ilmselge, et ta oli kasutanud erakompanii Fusion GPS võltsitud aruannet tulevase Ameerika presidendi Vene sidemete kohta selleks, et valimiskampaania ajal tema järgi nuhkida ja seejärel toetada spetsprokurör Müllerit asja uurimisel.

Lisaks sellele kasutas Brennan oma autoriteeti ja usaldusväärsust ameerika ühiskonnas nagu kõrgelepaigutatud saladustehoidja, et avalikult süüdistada Trumpi Kremli heaks töötamises, öeldes, et tema käitumine on "üheselt reeturlik." Veelgi selgemalt väljendus tema sõber ja kolleeg, endine USA National Intelligence direktor James Clapper: "Ma arvan, et viimased päevad näitavad, kui kõrge eriteenistuste ohvitser Putin on. Ta teab, kuidas agentidega töötada ja see on see, millega ta president Trumpiga tegeleb ".
 
On ilmselge, et mõjukas grupp USA Luure kogukonna tegelikke (mitte segi ajada formaalseid!) juhte on teinud kõik endast oleneva, et nagu miinimum eemaldada ametisolev president ja nagu maksimum saata ta vanglasse süüdistatuna riigireetmises, vaatamata viimase variandi ilmsesse absurdsusesse. USA liidri vastu korraldati "aeglane putš " ja Brennani "eemaldamine" oli selle ennetamisel oluline samm.

Valge Maja pressiesindaja ütles, et Trumpil on terve nimekiri neist, kellele tõenäoliselt tulevikus on keelatud juurdepääs salastatud teabele. Kui presidendi administratsioon ja selle toetajad eriteenistustes (ja neid seal on, mille peale on oponendid korduvalt kaevanud) suudavad Ameerika jõusüsteemi tõesti puhastada, on Trumpil hea võimalus võim säilitada.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP