RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 31. august 2018

MATTI ILVES: EUROOPA LIIDU MAHAJÄÄMUSEST

Dresdeni Tehnikaülikooli katse kuubik orgaaniliste valgusdioodide OLED. (Foto: AP)

Euroopa Liidu mahajäämusest majanduses tervikuna annab eriti hea pildi pantenditaotluste arv kogu maailmaga võrreldes. Euroopa teadlased-leiutajad on närustel kohtadel, kui neid võrrelda kogu maailmaga.

Saksamaa Majandusuuringute Instituut teatas alles, et 2015. aastal oli USA ülemaailmsete digitaalsete patentide osas esikohal 30. protsendiga. USA-le järgnes Hiina  27 %, siis Jaapan 15 % ja alles edasi suur ja võimas EL 14. protsendiga!
Kui EL ja Saksamaa ei taha langeda veelgi tahapoole majanduses pikas perspektiivis, siis on vaja eraldada rohkem  ressursse teadus- ja arengutegevusse.

Euroopa Liit on praegu pideval langustrendil, kui 2005 aastal oli liit esirinnas 34. protsendiga, siis nüüd langus 14. protsendile on eriti kummastav.
Eks siin mängib otsustavat osa ELi kohutav bürokraatia, mis takistab arengut ja Suurbritannia tõi selle just välja ühe põhjusena lahkumiseks E. Liidust, et EL takistab nende majanduslikku arengut.

Eriti "väljapaistval" kohal on siin Eesti, kes eraldas teadusele  vaid 0,81 % SKP-st! Teadlased on rääkinud aastaid ja aastaid, et teadusele eraldataks vähemalt 1 %, kuid ükski valitsus pole neid kuulda võtnud.

Kasutatud allikas: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2018/08/28/eu-faellt-bei-weltweiten-patent-anmeldungen-zurueck/?ls=fp

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP