RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 6. august 2018

Mart Helme EKRE suvepäevadel: võimule saades hakkame ehitama suveräänset eestlaste rahvuskodu

Mart Helme lubab, et EKRE võimule tulles saavad eestlased oma rahvusriigi tagasi.

Põlvamaal Valgemetsal laupäeval alanud ja pühapäeval lõppenud EKRE suvepäevade avakõnes tänas Mart Helme kõiki panuse eest, mis väljendus sel nädalal avaldatud populaarsusuuringu kõrges protsendis, nimetades seda ühise töö viljaks.

Samas hoiatas rahvuskonservatiivide liider, et pole põhjust ka liigsesse eufooriasse sattuda. “Oleme Eesti poliitikamaastikul üksi kõigi teiste vastu, nende vastu, kelle jaoks Eesti on europrovints, ja valitsuse vastu, mis on marionettvalitsus,” rõhutas ta.

Helme kritiseeris Keskerakonda, kes oli kord vastu Rail Balticule ja haldusreformile, toetas presidendi otsevalimisi ja astmelist tulumaksu, kuid võimule pääsedes hülgas senised lubadused.
“Reformierakonna jaoks on Keskerakond prill-laua soojendaja ning RE kujutab ette, et pärast valimisi saavad nad eesotsas Kaja Kallasega kohe potile istuda,” rääkis Mart Helme, lisades, et EKRE on juba farsi RE ja KE igipõlisest vastasseisust ära seganud, kuid see on alles pool võitu. “Mida lähemal on valimised, seda suuremaks muutuvad vastuseis meile ja alatused,” hoiatas ta.
Helme tuletas meelde, kuidas senised valitsused on maaelu välja suretanud ja lubas, et EKRE võimule tulles tuuakse igasse Eestimaa nurgakesse, igasse külla ja tallu tagasi inimväärne elu. “Seni kuni elab Eesti küla, elab ka Eesti rahvas!” lisas ta.

EKRE esimees ütles, et Keskerakonna juhtimisel, sotside heakskiidul ja Isamaa toel on Eestis toimumas uusvenestamise laine, mis viib odava võõrtööjõu tõttu alla keskmise palga ning võtab ära töökohad, mida vajaks omad inimesed, aga suurendab ka vene keele osatähtsust ning slaavlaste osa rahvastikus – ja seejuures veel juletakse väita, nagu oleks EKRE Putini mõjuagent!

Rääkides rahvuskonservatiivide valimisprogrammist ütles Mart Helme, et see püsib kolmel vaalal ja esimeseks on tervishoid. Seal kavatsetakse saavutada tegelik ravikvaliteet, lahutades nn betoonirahad ehk haiglate ehitamise ja sisustamise kulud ravirahadest. Teiseks vaalaks on maksureform, kus kaotatakse erisoodustusmaksud, lastakse alla aktsiisid ja tööjõumaksud, vaadatakse üle katteallikad. “Praegune maksupoliitika on täis haisvat õhku, mille kaudu toetatakse sadu igasuguseid MTÜ-sid, muudetakse haige- ja töötukassa nimesid ja nii edasi – selle halva õhu laseme ventiilide kaudu välja,” lubas Helme.

Kolmandaks EKRE muutuste vaalaks saab olema justiitsreform, sest see süsteem on muutunud poliitiliseks instrumendiks teatud ideoloogiate elluviimisel. Helme sõnul prokuratuuri töö lihtsalt haiseb, kohtutel on sõltumatusega vähe pistmist – kohtunike valimine kogu reformist vaid üks osa, poliitiliselt sõltumatuks tuleb muuta kogu justiitssüsteem.
Mart Helme kordas veel, et EKRE juba saavutatud populaarsus on alles pool tehtavast tööst, 4. märtsi öösel peab erakond olema positsioonil, kus rahvuskonservatiive pole enam võimalik ignoreerida. Tema sõnul on nii KE kui RE-ga väga raske ühist platvormi leida, seepärast peab EKRE saama ise valitsuse moodustajaks või Ungari ja Poola kombel isegi ainsaks võimuparteiks. “Kui valitsuses oleme ainult meie, siis ei hakka me kellegi diktaati kuulama, vaid hakkame ehitama suveräänset eestlaste rahvuskodu,” teatas Mart Helme. “Me oleme ainus missoonipartei ja EKRE peab valimised võitma!”

Helme kutsus kõiki isamaalasi ja Isamaa valijaid EKRE selja taha. Tema sõnul on IRL nii palju rahvuslust reetnud, et tema praegused toetajad ei tohiks mitu korda sama reha otsa astuda. Ta kutsus ka Vabaerakonna inimesi EKRE-ga ühinema ja jätma Herkeli isikliku Riigikogusse pääsemise projekti toetamise.

Ka sotsidele oli Mart Helmel midagi öelda. Ta tuletas meelde ühe noore sotsialisti postitust, kus too ütles, et pärast EKRE programmi läbilugemist olevat ta masendusse sattunud – see oli nimelt kordi parem kui sotside oma! Helme kutsus ka sotsiaaldemokraate, kes pole peast purupunased, võitlema selle eest, et eestlaste järeltulevad põlvkonnad saaksid elada vabas Eestis, mitte Aafrika prügikastis või sotside maailmas, kus kellelgil pole hea elada.

Mart Helme tõi lõpetuseks välja mõned väited, millest üks ütleb, et EKRE-l olevat lühike pink, ainult Helmed. “Teil pole isegi Helmesid!” lisas ta. “Meil on pikk pink inimestest, kes on meiega liitunud ja liituvad, ning me käime need inimesed ükshaaval välja nii, et meie oponendid on 4. märtsiks sedavõrd masenduses, et ei lähe isegi valima!”
EKRE suvepäevadel antigi teada, et EKRE nimekirjas kandideerib tugeva majandustaustaga Jaan Männik.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/mart-helme-ekre-suvepaevadel-voimule-saades-hakkame-ehitama-suveraanset-eestlaste-rahvuskodu/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP