RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 22. august 2018

Eesti (NSV) 200 paljastas jälle oma eestlusvaenuliku näo: taasvenestamine läheb veelgi hoogsamaks

Edasi Venemaa, Eesti NSV 200 toetab teid!

Eesti 200 tõestab üha enam, et kolm suurt tähte – NSV – on nimest välja jäänud.

Poliitsünnitise Eesti 200 ühe asutaja, vene taustaga Kristina Kallase kohta on juba ammu räägitud nii tema multikultuursus- kui ka pagulaslembuse kontekstis, nüüd saab tõestuse ka see, et ülesupitatav “kahesajaliste” kamp tahab eesti keelt välja tõrjuda.

MTÜ Eesti 200, mis teatas teisipäeval kavatsusest osaleda erakonnana Riigikogu valimistel, loodab venekeelseid valijaid kaasata ühtse kooli loomise ideega, kirjutab BNS.
“Mis vahest kõige rohkem kõnetaks venekeelseid valijaid, oleks ühtse kooli mõte, kui me paneme eesti ja teistest rahvustest lapsed ühte kooli,” ütles Eesti 200 venekeelse poliitika koordinaator Margarita Källo teisipäeval BNS-ile.

Tema sõnul õpivad eri keelekogukonnad niimoodi üksteist paremini tundma, sellega luuakse ühtne kultuuriruum, ühtsed arusaamad, ühtsed väärtused ja kombed nagu näiteks ühised peod ja tähtpäevade tähistamine. Tule taevas appi, mingi eestivene ühisrahvus või?
27 aastat pole nn lõimumises midagi juhtunud ja nüüd loodab üks poliitaferistide kamp suruda venelased ja eestlased ühte kultuuriruumi, teha neile ühised väärtused ja kombed! Huvitav, milline seisukoht võetakse ühiselt – kas Punaarmee vabastas Eesti või okupeeris? On ju teada, et venelased hindavad oma Euroopa “vabastajarolli” ülikõrgelt, eestlastele aga jäävad nad ikka ja alati okupantideks.

Millal siis tulevad meie ühised jõulud, kas kordamööda, kord talvise pööripäeva paiku ja seejärel kaks nädalat hiljem? Või sootuks aastavahetusel ehk kahe nende kahe tähistamisaja vahel? Meie võtame üle pliinid ja kulitši, nemad kama ja verivorsti?
Taas on tegemist rahvuste segamise katsega, mida üritati teha juba Nõukogude Liidu ajal, kus taheti kokku sulatada üks ühtne nõukogude rahvas. Nüüd veavad internatsionaliseerimist president Kaljulaid, Keskerakond ja mingi uusnõukogulik Eesti NSV 200.
Kultuurikriitik Toomas Haug juhtis juba tähelepanu sellele, et Eesti 200 paar kuud tagasi Postimehes ilmunud manifestis ei ole mitte kusagil mainitud selliseid sõnu nagu iseseisvus, sõltumatus, eesti rahvas, eestlased, eestlus, eesti keel, rahvusriik, isamaa, kodumaa, eestlaste sündimus / iive, rahvuskultuur või eesti kultuur.

Tundub ehk üllana, nagu tahetaks venelasi sulandada eestikeelsesse keskkonda, kuid teada on üldtuntud fakt: oma keelt maailmakeeleks pidavad venelased ei hakka iialgi vabatahtlikult õppima teisi keeli, kui neil on võimalik omas keeles hakkama saada. Ja Eesti 200 annab neile ühiskooli kaudu selleks võimaluse. Venelaste silmis lõpeb see asi hoopiski eestlaste kohustusliku vene keele õppega.
Hoolimatus eesti keele vastu on vene ühiskonnas üldlevinud – neid inimesi, kes tahaksid eesti keelt osata lihtsalt sellepärast, et elatakse eestlaste riigis, on venelaste seas kaduvväike osa. Pigem on eestivenelase suhtumine selline, nagu BNS-i uudis räägib: “Politsei sai esmaspäeva hommikul kella 10 paiku teate, et Narvas Peetri platsil viskas mees Eesti riigilipu porilompi ja trampis selle peal.”
Ülla Vähk kirjutab Facebookis: “Mustvees ei saa sellest sügisest eesti vanemad enam oma lapsi riigikeelsesse eestikeelsesse kooli panna (esmakordselt pärast Forseliust), sest vaikivalt seadusandja, s.o. riigikogu otsuseta on kool muudetud kakskeelseks. KES SIIN RIIGIS TOIMETAB põhiseadust eitades ja ääremaade eestlast igas mõttes alla ja välja surudes?? Samast instantsist tuleb otsus, et eestlane ei pea enam saama sünnitada oma kodukohas.

Kas me peame selle trammi alla jääma oma rahvust ja maad kaotades? Mis mõte oli siis üldse NLiidust vabanemisel?  Mis mõte oleks rahval, kellel enam pole ei hinge, selgroogu, väärikaid juhte ega tulevikku? Kas oleks veel mingi mõte rahval, kes on valmis kohe iseeennast eitades sulanduma 10-sooliseks mitmevärviliseks mitmekeelseks soustiks. Ja seejuures eriti agaralt nõustuma uusvenestamisega?”

Üha enam eestlasi küsib: mis siin Eestimaal toimub, kas Elsa Gretškina vaim on valla pääsenud? Ja ongi, vene räpi austaja Kersti Kaljulaidi ja “kahesajalise” Kristina Kallase isikus. Viimane ju teatas, et Krimmi okupeerimine olevat ka Narva venelaste iseteadvuse äratanud.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/juhtkiri/eesti-nsv-200-paljastas-jalle-oma-eestlusvaenuliku-nao-taasvenestamine-laheb-veelgi-hoogsamaks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP