RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 10. august 2018

MATTI ILVES: BÜROKRAATIA UPERPALLID

Hiljuti toimus üks meie bürokraatide algatatud tohutu lollus. "Õhtuleht" kirutas artikis, et Viikingite küla peab lamba tõttu taotlema loomaaia tegevusluba: "Harjumaal Viikingite külas elav lammas tõi asutusele pahanduse majja. Veterinaar- ja toiduamet nõuab, et viikingiküla taotleks loomaaia tegevusluba." Tegemist on vaid Viikingite külas elava ühe lambaga!

Samas olen kindel, et sellist lollust ei suuda isegi meie bürokraadid ise välja mõtelda (tõenäoliselt võeti eeskuju mõnest ELi direktiivist), aga Euroopa Liidu bürokraatide armee aga küll. Siin pole ka midagi imestada, sest kokku on Euroopa Liidus 55 000 ametnikku, neist 33 000 Euroopa Komisjonis. E Liidus töötab ligi 3 000 Eestist pärit inimest, kes ka peavad ränka võilust liidu (mitte Eesti) huvide eest. Ei ole ka midagi imestada, et selline ametnikearmee toodab suurel hulgal mittevjalikku paberipahna.

Need ELi ametnikud peavad loomuliklt õigustama enda olemasolu ja seepärast kehtib liidus 60 000 direktiivi ja nendega on reguleeritud kõik inim- ning ühiskonnaelu avaldused. Pidevalt otsitakse, mida veel oleks võimalik reguleerida. Seepärast me elamegi kõige ehtsamas käskude ja keeldude ühiskonnas.
Direktiiv on ieseenesest õigusakt, milles sätestatakse eesmärk, mille kõik ELi liikmesriigid peavad saavutama. Siiski võib iga riik otsustada selle üle, milliseid õigusakte kehtestada, et kõnealuseid eesmärke saavutada. Olen kuulnud, et meie Riigikogu võtab kõik E. Liidu direktiivid alandlikult punkt-punktilt vastu. Lisaks direktiividele on veel EL-i seadused (mis kõik on meie põhiseaduse ülesed) ja muidugi määrused.
Kõik see tegevus käib veel suure saladuskatte varjus. Jüri Lina kunagi kirjutas, et ""Dagens Nyheter" avaldas Jesus Alcala kirjutise salatsemisest Euroopa liidu võimukoridorides. Materjalid, mida ta tutvustas, tuletavad meelde George Orwelli kirjeldatud olukorda romaanis "1984". Euroopa liidu juhtametnikud tahavad, et ükski ametlik dokument tähtsate otsustega ei lekiks ajakirjandusse. Seepärast varustatakse iga materjali koopia salakoodiga, et oleks võimalik tuvastada, kes andis dokumendi ajakirjandusele. Ametnikud peavad vastavas eriankeedis teatama ka nende isikute rahvused ja tegevusalad, kellega nad suhtlevad. Lisaks on nad kohustatud ilmutama mismoodi nad suhtlevad. Seesugust jõledat kontrollisüsteemi ei olnud isegi Nõukogude Liidus."

Noh, kuidas meeldib siis Euroopa Liidus kehtestatud käsuühiskond?

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP