RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 29. august 2018

Orbán: Salvini on mu kangelane, Salvini: Orbán on mu eeskuju

Viktor Orbán (vasakul) ja Matteo Salvini eile Milanos. Kavas on kohtuda sageli. Foto: Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán kohtus eile Milanos Itaalia siseministri Matteo Salviniga, tõotas teda toetada ning nimetas itaallast “oma kangelaseks”.

Ungarlane kõneles Salvinist kui “oma saatusekaaslasest,” keda ta “väga imetleb,” vahendab Breitbart.
“Salvini edust sõltub Euroopa Liidu julgeolek ning me julgustame teda mitte tagasi tõmbuma,” ütles Orbán, viidates Salvini vankumatule vastupanule illegaalsele immigratsioonile.
Ühtlasi lubas Orbán “meie kõikvõimalikku abi” Itaalia piiride kaitsmisel.
“Me seisame täna Euroopa ajaloo jaoks pöördelises punktis: täna algab kohtumiste teekond, neid tuleb veel palju,” ütles pärast kohtumist Salvini.

Salvini sõnutsi on kohtumiste eesmärgiks “teistmoodi Euroopa,” mis “asetab kesksele kohale õiguse tööle, tervisele ja turvalisusele.”

Juba enne kohtumist oli Salvini kiitnud Ungari muljetavaldavat majandusreformi ja efektiivset immigratsioonipoliitikat Orbáni juhtimise all, tuues selle eeskujuks nii Itaaliale kui kogu Euroopale.
“Ungaris on töötus alla 5 protsendi, ühtlane maks ettevõtetele on 9 protsenti ja eraisikutele 15 protsenti, immigratsioon on kontrolli all ja majandus on kasvanud 4 protsendi [tempoga],” loetles Salvini.

Samal ajal kirjutab ERR.ee, et “Lääne- ja Ida-Euroopa migratsioonivastaste vahel ei pruugi maailmavaatelistest sarnasustest hoolimata suur üksmeel kaua püsida.”
Rahvusringhääling juhib tähelepanu tõsiasjale, et “kui näiteks Ungari ja teiste Visegrádi riikide seisukoht on täielik keeldumine Euroopasse saabunud migrantide vastuvõtmisest või jagamisest ELi tasandil, siis Rooma on viimasel ajal üha rohkem nõudnud, et teised liikmesriigid peavad osa Itaalia koormast enda kanda võtma.”

Orbán väitis end Milano kohtumisel küll Itaalia poliitikast aru saavat, kuid nimetas arutuks Rooma nõudmist, et teised riigid neilt rohkem varjupaigataotlejaid vastu võtaksid.
ERR.ee toob ühtlasi esile, et vahetult enne Salvini kohtumist Orbániga nõudsid Itaalia teise valitsuspartei ehk Viie Tähe Liikumise liidrid, et Ungarit karistataks varjupaigataotlejate jagamisest keeldumise eest eurotoetustest ilma jätmisega.

Allikas: http://objektiiv.ee/orban-salvini-mu-kangelane-salvini-orban-mu-eeskuju/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP