RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 6. august 2018

MATTI ILVES: EKRE TOETUSREITING TÕUSEB VEEL JA VEEL

Äsja avaldati erakondade toetusreitingud – Kantar Emor:

1. Reformierakond - 29,6 %
2. Keskerakond - 23,8 %
3. EKRE - 21,8 %
4. Sotsid - 12,8 %
Teised, eelkõige libarahvuslasd IRL nüüd pärast nimevahetust Isamaa, jäävad valimiskünnsise piirile või allapoole seda ja neist pole mõtet siin rääkida.

Martin Helme on nüüd ütelnud, et EKRE läheb valimistel ründama teist kohta ja peaministritooli. Teise koha nad kindlasti saavad nendel Riigikogu valimistel, aga peaministrikohta vaevalt.
Nüüd paljud poliitikud ja kommentaatorid on hämmingus EKRE jõulise tõusu pärast ja enamus peab seda vaid ajutiseks. Mina muidugi mitte.

Seda teab väga hästi ka EKRE. Mart Helme ütles täpselt, et vastandumine erakondade vahel käib eelkõige konservatiivse rahvusluse ja liberaalse globalismi teljel!
Seepärast on erakondade vaated sarnased ja nad kõik pooldavad (väljaarvatud EKRE) Euroopa Liidus omaksvõetud ametlikku vasakpoolset liberaaldemokraatiat ja selle "väärtusi".
Tegelikult on olukord poliitikamaastikul üpris eripärane, ühel poolel EKRE ja teisel poolel kõik teised. Võitlus tuleb kompromissitu seepärast, et kaalukausil on Eesti ja eestlaste saatus. Sotsid on otsekoheselt välja ütelnud põhiseaduse vastaselt, et etniline rahvusriik ei ole utoopia, vaid ohtlik ja ebainimlik düstoopia. Ka kõik ülejäänud erakonnad on seda meelt, rääkigu nad mida tahavad ja on vaikselt omaks võtnud kunagise IRL-i plaani "Isamaa 2,0", millega tahetakse teha eestlased vähemusrahvuseks oma kodumaal.

Seepärast on meie lootused Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal ja perspektiiv on väga hea. EKRE loodab Riigikogus võtta absoluutse enamuse, see on 51 kohta. Muidugi seekord (3. märts 2019) nad seda veel ei saavuta, aga järgmisel korral on see "ebatõenäoline utoopia" siiski võimalik. Ligi 5. aastaga jõuvad kõik teised ennast rahva silmis tõeliselt kompromiteerida.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP