RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 28. aprill 2012

Ära lase nuhki tuppa!

Lp elektrienergia tarbija!
Eesti Energia (täpsemalt OÜ Jaotusvõrk) hakkab 2013. aastast paigaldama nö nutikaid elektriarvesteid ning sellega seoses soovib vanglaplaneet.ee teile natuke informatsiooni jagada.
Mida kujutab endast kaugloetav elektriarvesti?
Uued arvestid on mugavad, kuna vabastavad kliendi näidu teatamise kohustusest ning edastavad info tarbitud elektrienergia koguste kohta jaotusvõrgule automaatselt. Samuti tekitab kaugloetav arvesti ettekujutuse säästmisvõimalustest.
Samas suudab nutiarvesti palju enamat kui lihtsalt lugeda kokku palju sa voolu oled tarbinud. See jälgib iga liigutust mida sa teed, näeb seda kui sa paned mõne kodumasina tööle või lülitad selle välja, teab palju üks või teine neist voolu tarbib ning salvestab kogu selle info ja saadab teenusepakkujale. Sellest infost on võimalik välja lugeda praktiliselt kõike - milliseid kodumasinaid, elektroonikat ja tööriistu sa kasutad, kas sa oled kodus või mitte, magad või oled üleval, oled sa puhkusel või on sul külalised.
Tegemist ei ole elektriarvestiga, tegemist on personaalse jälgimissüsteemiga. See on pidev, kohtu loata läbiotsimine. Kogu sinu eraelu puudutav info läheb otse teenusepakkujale ja sealt, kes teab kuhu edasi.
Vähe sellest, Eesti Energia jaotusvõrgu spetsialisti Jaanus Kivistu sõnul suudab see kodumasinaid või kütet sisse ning välja lülitada.
Suur Elektriarvesti jälgib sind!
Eesti Vabariigi põhiseaduse paragrahv 42 ütleb järgmist:


„Riigiasutused, kohalikud omavalitsused ja nende ametiisikud ei tohi Eesti kodaniku vaba tahte vastaselt koguda ega talletada andmeid tema veendumuste kohta.“ 
 

6 kommentaari:

Anonüümne 29. aprill 2012, kell 12:47  

Automaatika õppejõud ülikoolis mainis samuti et, kõik on ju tore kui masinad töö inimese ees ära teevad või võimaldavad mugava elamise. Kuid küsimus jääb mida inimene siis teeb?

Anonüümne 17. august 2012, kell 07:52  

Nu mismoodi ta siis kindlaks teeb, et sul just telekas sees on?

Anonüümne 13. veebruar 2013, kell 11:26  

Mismoodi see arvesti kodutehnikat sisse ja välja lülitab?
Rääkimata sellest, et eelviimane katkestus on peale elektrimõõtjat, on veel ka viimane katkestus seadmete endi küljes (samuti peale elektrimõõtjat).

Anonüümne 28. detsember 2013, kell 17:50  

Soomes ammu sellised kasutusel,ja ma kyll ei ütleks ,et see mind kuidagi kontrolliks,pigem ma ei pea mõtlema iga kuu arve saatmisele!

Anonüümne 31. detsember 2013, kell 03:40  

see mida tegelt maailm teeb onju nii läbi nähtav, rahvas on lihtsalt arg ja pime ,ning ei taju seda ,et lõpuks oleme me kõik süsteemi orjad,ja meid juhitakse ja jälgitakse igapäev ilma ,et ise te sellest aru saaks ja mis päriselt maailamas toimub.

Anonüümne 19. jaanuar 2014, kell 03:21  

See on jama, te lihtsalt teete kõike uut maha!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP