RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 28. aprill 2012

Mart Helme: riik on nõrk ja kardab siinset viiendat kolonni


Allikas: Õhtuleht
Mart Helme: riik on nõrk ja kardab siinset viiendat kolonni
Foto: Andres Putting
Järjekindlalt riigi kõhnale rahakotile ja kärbetevajadusele viitav rahandusminister Jürgen Ligi ei pea ometi vajalikuks pronksiöö "kangelastelt" kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuva kahju jõulist väljanõudmist.
“Ma arvan, et me ei peaks selle asjaga üle pingutama, ei maksa seda rahalist külge üle tähtsustada,” ütles Ligi eile valitsuse pressikonverentsil, kui talt küsiti arvamust selle kohta, et neid pronksiöödega põhjustatud kahjusid, mis riik on pidanud kinni maksma, ei ole praktiliselt keegi tagasi maksnud, vahendab Õhtuleht.
Suursaadik Mart Helme hinnangul on Ligi seisukoht vastuolus nende sõnumitega, mida riigijuhid üldsusele — laamendajad kaasa arvatud — pronksiööde ajal saatsid, ehk siis, et säärane tegevus pälvib ranget karistust. “Tegelikkuses taanduti ja karistused olid sümboolsed, ninamehed mõisteti kohtus koguni õigeks ja said Eesti riigilt valuraha,” tõdes Helme.
“Kahtlemata pani see Eestile ebalojaalsed inimesed meie riigi üle lihtsalt irvitama ja veenis neid, et järgmisel korral — kui olukord niisuguseks kujuneb — võib veel lustakamalt lõhkuda, aga võib-olla ka peksta ja tappa. Karistamatus ja langetatud kohtuotsuste eiramine Eesti riigi enda poolt näitab, et riik on nõrk ja kardab siinset viiendat kolonni ning selle seljataga seisvat Venemaad."

Allikas: Õhtuleht

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=64316425

1 kommentaari:

Anonüümne 28. aprill 2012, kell 12:38  

Ehk oma ühiskondliku leppe pärast kardabki. Midagi ju peab olema.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP