RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. aprill 2012

MATTI ILVES: KARTELLIPOLIITIK KUULUTAB ILO TABELI EBAUSALDUSVÄÄRSEKS

"Õhtuleht" kirjutab: "ÜRO tööorganisatsioon ILO koostas esimest korda maailma 72 jõukama riigi elanike ostujõu tabeli, mille kohaselt on Eesti elanike rahakott sedavõrd õhuke, et meist jõukamad on isegi Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia ja Türgi elanikud." Allikas SIIN

Eile esines aga Vikerraadios kartellipoliitik Marko Mihkelson ja kuulutas ILO tabeli mitte tõele vastavaks ja äärmiselt ebausaldusväärseks.
Samas võrdles ta võrreldamatut ja soovitas meil aluseks võtta USA Luure Keskagentuuri "Faktiraamatu". Jah, seal Eesti edestab tõesti neid kolme riiki. Aga seda seepärast, et seal on toodud vaid SKT elaniku kohta 20 200 $, millega oleme maailmas 62. kohal, kontrollisin. ILO tabelis aga on kõrvaldatud kohalikud erinevused, seepärast annab see märksa objetiivsema pildi elanike jõukusest.

Mihkelson tõi veel ühe ebaadekvaatse võrdluse ja ütles, et kuna Bosnia & Hertsegoviina, Makedoonia ja Türgi reformivõime on Eestist madalam, siis ei saa seal elastustase lihtsalt kõrgem olla. Justkui oleks siin mingi otsene seos. Kõrgest reformitasemest hoolimata elab meil 1/3 lapsi vaesuses.

Marko Mihkelsoni esinemine oli tüüpiline valitsusliitu kuuluva poliitiku demagoogitsemine ja rahvale puru silmaajamine.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP