RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 18. aprill 2012

MATTI ILVES: HISPAANIA ON VARSTI KREEKA SARNANE

Nüüd on kindel, et Hispaania on järgmine päästepaketi vajaja. Riigi pikaajaliste võlakirjade (10. aastased) intressi tase tõusis üle 6. protsendi;  Kreeka, Portugal ja Iirimaa olid sunnitud küsima abipaketti, kuna nende riikide võlakirjade intress tõusis 7%-ni. Selge on see, et juba sellel aastal võib see Hispaanias tõusta üle 7. protsendi, võrdluseks Saksamaal korras rahandusega on pikaajaliste võlakirjade intress vaid 1,7%.

Hispaanias on ka tervikuna majanduse seis väga nigel, mingist tõusust ei saa üldse rääkida ja valitseb ka kohutav tööpuudus. Töötuse määr oli seal veebruaris 23,6 protsenti. Alla 30. aastaste inimeste töötus on ligi 50. lähedal – tase, mida peetakse pikaajaliselt jätkusuutmatuks. See kõik teeb võlakirjade intresside maksmise riigile võimatuks ja rääkimata juba võlgade kustutamisest. Alles hiljuti tulid tuhanded hispaanlased Madridi tänavaile, et avaldada meelt 10 miljardi euro suuruse tervishoiu ja hariduse kärpeplaani vastu.

Euroopa Keskpank oma viimase suure rahatrükiga, 560 miljardit €, päästis vaid neile tähtsaid panku, mitte aga võlakoorma all ägavaid riike. E Liit ei tule toime juba Kreeka päästmisega, mis siis rääkida veel neli korda suurema majanduse ja rahvaarvuga Hispaaniast. Järjekorras aga ootab Itaalia. Veel ka Portugal ja Iirimaa järjekordsete abipaketi palvetega.

Meile iseseisvuslastele, on sellised arengud vaid head ja on lootust, et kunagi laguneb see ebaloomulik moodustis Euroopa Liit.

1 kommentaari:

Anonüümne 18. aprill 2012, kell 14:07  

Madisson toob Hispaaniat paljaks süües Eestile iseseisvuse.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP