RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 25. aprill 2012

MATTI ILVES: AFGANISTANI SÕJA TULEMUSTEST

Kirjutasin siin blogis, et Eesti sõdurid tuleb Afganistanist kiiresti koju kutsuda, selle sissekandega saate tutvuda SIIN.
Selge on igal juhul see, et USA toob väed sealt välja (vastupidiselt afgaanide tahtele, kes nõuavad vägede lahkumist juba käesoleval aastal) 2014. aasta lõpuks ja see on ka kogu NATO kontingendi lahkumine, vaevalt et EL-u riigid seal iseseisvalt sõda jätkavad.

Mida on siis NATO seal saavutanud 10,5 aastaga? Pluss poolele on ainult kanda Talibani režiimi kukutamine ja veidi suuremate vabaduste andmine Afgaanistani rahvastele ja see on praktiliselt kõik, ning pole ka teada kuidas asjad edasi arenevad. Taliban võib seal jälle võimu haarata ja mina arvan, et see oleks tegelikult ka parim mis seal juhtuda saab, seda eriti teiste riikide huve silmas pidades - narkootikumid.
Demokraatia viimine sinna on ka täielikult ebaõnnestunud, endiselt kehtivad šariaadi seadused. Ka korruptsioonivastane võitlus on täielikult läbi kukkunud. ETV näitas kunagi filmi ja seal näidati kuidas elavad sealsed kõrgemad ametnikud-ärimehed. Valvatud elamurajoonid on täis ehitatud tõelisi losse, meie miljonärid enda majadega jääksid võrdluses kaugele alla ja nii elatakse selles riigis rahva üldise vaesuse taustal.
Nüüd aga kõige tähtsam, millest meie valitsus on ka rääkinud. Kui edukalt läheb siis narkootikumide vastane võitlus? Mäletan, et kunagi aastaid tagasi näidati ka meile filmilõike moonipõldude hävitamisest.
Pean ka siin lugejat kurvastama, see tähtis "võitlus" on täielikult läbi kukkunud. Võrreldes Talibani valitsuse aegadega on Afganistanis heroiini toodang tõunud nüüd 40 korda! Järeldused tuleb lugejal teha ise, sest see ei näe kuidagi võitluse moodi välja.

Kokkuvõtteks võib ütelda, et NATO pole saavutanud mingit edu ja tullakse sealt häbiga välja. Muidugi, kui need olid tegelikud eesmärgid, millest natolased rahvastele rääkisid.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP