RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. aprill 2012

MATTI ILVES: EESTI VALMISTUB KOOLITULISTAMISTEKS

Üle maailma on toimunud juba kümneid koolitulistamisi, Ekspress.ee avaldas ka vastava kaarti, sellega saate tutvuda SIIN.
See on suhteliselt uus nähtus maailma vägivallapraktikas, aga ei tule muidugi meile sugugi ootamatult. Juba aastaid, või õigemini aastakümneid, on harjutatud lapsi elama vägivaldses maailmas ja seda juba väikelaste east peale. Eriti toredaid vägivaldseid multikaid serveerib neile kurikuulus Hollywood. Teame ka, kelle omanduses on enamik Hollywoodi kinostuudioid.
Noorukieas sarnane kasvatus muidugi jätkub juba lustakate vägivallast kubisevate arvutimängudega ja märulifilmidega. Hiljuti Venemaal tappis üks nooruk sõbra ja idee selliseks tapatööks oli ta saanud just arvutimängust.
Nüüd aga vanemad ja õpetajad imestavad, et kust on küll pärit laste selline agressiivsuse tõus ning miks on levinud koolivägivald.

Vikerraadio andmetel on asi läinud juba nii kaugele, et ka meie koolidas hakatakse valmistuma koolitulistamisteks. Seni viidi koolides läbi ainult tulukahju puhuks õppusi ja need seisnesid kiire evakueeimise harjutamises koolimajadest. Nüüd aga lisandub õppuste juurde ka kiire varjumine ja ruumide sulgemine koolitulistamise puhuks. Selle idee peale tulid meie haridusjuhid Soome viimase tulistamisjuhtumiga seoses. Ega siin pole ka midagi imestada, Tartus oli hiluti üks koolitulistamisähvardus.

Meil läheb ikka nii, et asutakse võitlema tagajärgedega, mitte aga põhjustega. Lapsi tuleb kasvatada tegelikult armastuse vaimus kodumaa (rahvuslik kasvatus), kaasinimeste ja loomade ning looduse vastu; alles hiljem, gümnaasiumi klassides peaks õppekavadesse sisse viima kodumaakaitse, meile rohkem tuntud kui sõjaline õpetus.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP