RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 11. aprill 2012

Vandeadvokaat: Kontrollimatu jälitamine teeb Eestile häbi kogu Euroopa ees

postitas mauri kes-põeb-jälitusmaaniat osak. 15:10 10. aprill, 2012
privaatsus Paranoik kirjutab: "Inimõiguste kohus ei tunnista riigisaladust kui vabandust inimõiguste piiramisele ning inimese jälitamise ajendid ja seda saatvad menetlusdokumendid ei saa kunagi olla riigisaladuseks. Miks ei võiks ka Eestis jälitatav tagantjärele teada saada, miks ja kuidas teda jälitati, milliseid dokumente tema suhtes üllitati ja miks peeti riigi huve tema õiguste suhtes ülimuslikeks?

Möönan, et paljudel juhtudel võivadki õiguskorra huvid ülekaalukaks osutuda, aga milleks seda takkajärele varjata, kui jutt on juba lindis? Loomulikult ei karda salastajad olematu riigisaladuse, vaid hoopis kontrollimatut jälitamist võimaldava mugava võimupositsiooni säilitamise pärast. Selle nimel kaitstakse end nii meeleheitlikult, et ei peljata riigi häbistamist kogu Euroopa ees, maksumaksja raha raiskamisest rääkimata.

Kui jälitustoimikutega oleks kõik korras, poleks ka põhjust nende sisu nii kiivalt varjata, piisaks vaid tehnikavahendeid puudutava teabe eemaldamisest. Vastupidi – kuna tõendamiskohustus on riigil, peaksid jälitustoimingute taotlejad ja teostajad olema huvitatud kahtluste hajutamisest näitamaks, et menetlus oli seaduslik.

Viimase kolme aasta jooksul on meil rahuldatud 97–99 protsenti telefoni pealtkuulamise taotlustest, mistõttu loa andmine on pigem automaatne. Enamik karistusseadustiku paragrahvidest võimaldab pealtkuulamist. Olukord vastab sellele, mida taunis Euroopa Inimõiguste Kohus lahendis Iordachi vs Moldova. Põhiõiguste tagamise kvaliteedilt on meie jälitamist võimaldavad seadused ühest alamliigast inimõiguste kohtult valusasti vastu näppe saanud kunagiste Moldova, Bulgaaria ja Rumeenia omadega, vahe on vaid selles, et Eesti kõige põhimõttelisemad asjad pole veel lahenditeni jõudnud. Katkend
pikast arvamusavaldusest Postimehes."
Allikas:  http://minut.ee/
_______________________
Arvan siiski, et Eesti on siin jällegi E Liidule eeskujuks!
M.I.
Lugege jälitamisest EL-s: http://rahvuslane.blogspot.com/2011/05/el-tahab-nimekirja-eli-vastastest.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP