RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 18. aprill 2012

Rahvuskonservatiivid tihendasid koostööd lätlastega

Saada sõbrale
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Tallinn
15.04.12

Rahvuskonservatiivid tihendasid koostööd lätlastega

Nädalavahetusel Riias toimunud kahe Läti rahvusliku partei ühinemiskongressidel osalenud Konservatiivse Rahvaerakonna delegatsioon rõhutas oma tervituses koostöövajadust naabrite vahel ning tõdes, et Eestil ja Lätil on väga sarnased mured.

Riias Visu Latvijai (Kõik Lätile!) ja Tevzemei un Brivibai (Isamaale ja Vabadusele) paralleelselt toimunud kongressidel otsustasid kaks rahvuslikku parteid ühineda. Visu Latvijai kutsel osales üritusel Konservatiivse Rahvaerakonna juht Margo Miljand, aseesimees Aivar Koitla ning juhatuse liige ja välissuhete koordinaator suursaadik Mart Helme.

”Lätlased on tänu sellele, et nende parteide asutamine ja rahastamine on oluliselt vähem võimul olevate erakondade poole kiiva meist mitme pika sammu võrra ees,” selgitab Margo Miljand. “Nad on parlamendis ja valitsuses ning neil on esindaja europarlamendis. Justiits- ja kultuuriminester kinnitasid mõlemad, et on saanud edukalt oma programmi täita ilma, et oleks pidanud oma põhimõtteid hülgama poliitiliste kompromisside nimel. Tulemus on see, Visu Latvijai on ainus erakond Lätis, mille toetus on pidevalt tõusutrendis.”

Suursaadik Helme ütles oma tervitussõnavõtus kongressile, et Eesti ja Läti iseseisvust ning rahvuslikku püsimist aitab kõige paremini tagada see, kui riigis on rahvuslikud jõud võimalikult tugevad. Selles võtmes on oluline rahvuslaste koostöö nii riigi sees kui naabrite vahel. “Rahvuslike jõudude praktiline koostöö Euroopa eri riikide vahel ongi meie ideaal heaks eurooplaks olemisest ning Eesti ja Läti mured - nii keeleküsimus, mis on hetkel lõunanaabritel eriti teravalt üleval, eriti aga julgeolek laiemalt - on meil väga sarnased. Eesti ja Läti vajavad üksteist ja peavad toetama üksteist,” tõdes Helme.
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP