RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 28. aprill 2017

Eurohoiatus: eksperdid kirjutasid “hiigelvalest Hispaanias”

Foto: Palinchak/Bigstockphoto.com

Juhtivad Hispaania rahanduseksperdid on kirjutanud eurogrupi juhile Jeroen Dijsselbloemile, et riigi võlg on ametlikult kinnitatud arvudest oluliselt suurem ning skandaal samas suurusjärgus Kreekaga.

Nad väljendavad ärevust, et Eurostat ei ole probleemi olemusse süvenenud ning juhivad tähelepanu tõsiasjale, et Hispaania statistikaamet on kahel korral kiitnud heaks sisemajanduse kogutoodangu (SKT) negatiivse kasvu näitajad, mis olid 2012. aastal 70 protsenti ja 2013. aastal 40 protsenti viletsamad.
“Kokku on Hispaania statistikaamet korrigeerinud sisemajanduse kogutoodangu kasvu neljal korral ning alates aastast 2014 ei ole seda arvesse võetud – erinevus võrdub 40 miljardi euroga,” kirjutavad ökonomistid.

“Kuidas on võimalik, et Eurostat ei märganud niivõrd kolossaalseid vigu?” küsivad eksperdid, kes kalduvad arvama, et pea on üüratu võla eest liiva alla pistetud euroala kaitsmiseks. Samas on hispaanlaste tulevik nende hinnangul tekkinud kohustuste tõttu pooleks sajandiks rikutud.
Nad hoiatavad, et “Euroopa Keskpank ja Euroopa Komisjon ei või enam ignoreerida reaalsust, toites võlamulli, mida tasuda on võimatu ning mille lõhkemine tähendaks nii Hispaania kui kogu eurotsooni kollapsi.”
Loe lähemalt siit.

Allikas: http://objektiiv.ee/eurohoiatus-eksperdid-kirjutasid-hiigelvalest-hispaanias/

1 kommentaari:

TRAAT 28. aprill 2017, kell 10:27  

Sellest Eurost ja Euro liidust tulebki lahti saada! See pole meile kellegile miskit head toonud! Ainult probleeme!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP