RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 3. aprill 2017

Rootsi feministid põgenevad äärelinnadest islami fundamentalistide tõttu

Stockholmi feministid lahkuvad linnaosadest, nagu Husby ja Tensta, mis on ühtlasi ka kurikuulsad nn no-go piirkonnad. Nende sõnul on need äärelinnad nüüdseks islami fundamentalistide kontrolli all.

Rootsi uudistekanal SVT vahendusel rääkis ennast feministiks tituleeriv Rootsi Vasakpartei endine parlamendiliige Nalin Pekgul, et on elanud üle 30 aasta Stockholmi eeslinnas Tenstas, kuid nüüd ei tunne ta end seal enam turvaliselt. Pekgul kurtis, et islami fundamentalistid on piirkonna üle võtnud ja et ta ei saa enam käia näiteks Tensta keskuses, ilma et teda ei hakataks ahistama.

Pekguli sõnul on viimaste aastate jooksul muutunud naiste jaoks Tenstas avalikes kohtades liikumine väga problemaatiliseks. Piirkonna meeste hulgas on toimunud kiire religioosne radikaliseerumine. Ta isegi tunnistas, et paljud neist meestest on migrandid. Pekgul üritas võidelda tekkinud olukorraga, organiseerides kohvikuõhtuid, kuid loobus peagi.

„Olen Tenstas tuntud inimene ja ma ei soovi tekitada probleeme sellega, et mind ahistatakse,“ ütles Pekgul selgituseks selle kohta, miks ta enam piirkonna keskuses ei käi. Vastuseks küsimusele, kas ta plaanib Tenstasse edasi elama jääda, vastas ta, et loodab endiselt olukorra muutumisele. „Me ei tohiks unustada, et enamus siinseid inimesi on fundamentalismi vastu,“ ütles Pekgul.
Sarnase probleemiga seisis silmitsi ka Rootsi Vasakpartei endine poliitik Zeliha Dagli, kes oligi sunnitud no-go piirkonnaks muutunud äärelinnast Husbyst ära kolima. Dagli sõnul tegutseb Husbys isehakanud moraalipolitsei, kes üritab kontrollida piirkonnas elavate naiste käitumist.
Feministide vastu suunatud agressioonid muutusid Dagli sõnul tõeliseks probleemiks. „Käisid ringi jutud, nagu tahaksime me võtta mosleminaistelt nende nägu katvad loorid,“ selgitas ta. „Mind hoiatati ja pärast seda ei tundnud ma end enam turvaliselt.“

Dagli elab nüüd Stockholmi kesklinnas ja on enda sõnul rahul, kuna saab ilma hirmu tundmata kanda selliseid riideid nagu talle meeldib ning rääkida seda, mida ta tahab. Ta oleks nõus ka Husbysse tagasi minema, aga mitte enne, kui seal on jälle turvaline.

Husby, nagu ka no-go piirkond Rinkeby, on tihedalt asustatud migrantidega, paljud neist on pärit Aafrikast ja Lähis-Idast, suur osa neist on moslemid. Möödunud aasta mais rünnati Husbys Norra filmitruppi, kes püüdis seal intervjueerida Rootsi majandusteadlast ja kirjanikku Tino Sanandajjd.
Sanandajj on Iraanist pärit kurdi immigrant. Hiljuti sattus ta kriitikatule alla oma viimati ilmunud raamatu „Mass Challenge“ („Massiväljakutse“) tõttu. Raamatus kirjeldab ta probleeme, millega Rootsi massiimmigratsiooni tõttu silmitsi seisab. Üks Stockholmi raamatukogu isegi keeldus raamatut oma kollektsiooni võtmast, süüdistades autorit rassismis. Husbys rünnati möödunud aastal ka USA filmimeest Ari Horowitzi, kes viis läbi uurimustööd Rootsi no-go piirkondade kohta.

Allikas: Breitbart  (tõlkinud Triin van Doorslaer) 
FOTO: Screenshot

Allikas: http://uueduudised.ee/migratsioonikriis-euroopas/rootsi-feministid-pogenevad-aarelinnadest-islami-fundamentalistide-tottu/
_______________
Jaa, kurb lugu tõesti, sest feministid ongi ühed need, kes Rootsi ja Euroopasse immigrante nii väga ootavad.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP