RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 27. aprill 2017

Siim Pohlak ETV „Foorumis“: valitsus ei tohiks eelarveaukude lappimiseks panna kätt inimeste taskusse

Praegune valitsus ajab riigieelarveaukude lappimiseks käe inimeste taskusse ning see ei ole poliitika, mis tõmbaks Eesti majanduse käima, ütles ettevõtja ja Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Siim Pohlak ETV “Foorumis”.

“Majandus ei hakka kasvama, kui ühe käega antakse inimestele tulumaksuvaba miinimumi tõstmisega raha juurde, aga samal ajal teise käega korjatakse pakendiaktsiisi, magusamaksu ja gaasiaktsiisi tõstmisega raha tagasi,” ütles Pohlak, lisades, et valitsuse täiendavad maksud viivad Lõuna-Eestis järjekordsete poodide sulgemiseni, kuivõrd varsti tuuakse lisaks alkoholile ka mahlad ja leib Lätist. “Alles eelmisel nädalal oli uudis, et kolm poodi pani Lõuna-Eestis oma uksed kinni.”
Pohlaku sõnul tõmbaks Eesti ettevõtluse käima tööjõumaksude tuntav langetamine. “Olles ise ettevõtja, siis võin öelda, et tööjõumaksud on meil kõrged. Neid peaks langetama mitte 0,75 või ühe protsendi kaupa, vaid näiteks poole võrra.”

Selle maksulangetuse üheks katteallikaks võiks olla keskmisest suuremate ettevõtete kasumi maksustamine, märkis Pohlak.

“Sajast Eestis tegutsevast suurettevõttest pooled põhinevad väliskapitalil. Nende kasumist 64% läheb praegu välismaale. Kui nende kasumit maksustada, siis väiksema kasumi tõttu suurkontsernid siit ära ei lähe. Küll aga mõjutavad ettevõtjaid ja nende otsuseid tööjõumaksud.”
Pohlaku sõnul ei peaks riik ühe käega andma ja teisega võtma, vaid rohkem tuleb tegeleda majanduse elavdamise, väikeettevõtluse toetamise ja arendamisega. “Siis saab meist oluliselt õnnelikum riik.”

UU

Allikas: http://uueduudised.ee/poliitika/siim-pohlak-etv-foorumis-valitsus-ei-tohiks-eelarveaukude-lappimiseks-panna-katt-inimeste-taskusse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP